Sağlık
Giriş Tarihi : 12-09-2017 13:35   Güncelleme : 12-09-2017 13:35

Yeni Samsun Sağlık İl Müdürü Kim Olacak!

6 yıl önce sağlıkta farklı kollar ayrılarak üç başlılığa geçen hizmet anlayışı bekleneni vermeyince Sağlık Bakanlığına yeni atanan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan sağlığı tek çatı altında toplama kararı aldı.

Yeni Samsun Sağlık İl Müdürü Kim Olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile sağlıkta tek çatı sistemi ile ilgili çalışmalarını yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan sistem ile ilgili yaşanan sıkıntıların sorun yumağı haline gelmesinin ardından geçtiğimiz günlerde sunduğu raporda son KHK ile sağlıkta geri dönüşümü sağladı. Böylelikle Sağlık Bakanlığına yeni atanan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan sağlığı tek çatı altında topladı.

DÖNÜŞÜM SİSTEMİ BAŞLADI

Bu karar ile Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü kapatılarak bu kurumlara bağlı olan hastaneler ve aile sağlığı merkezleri de Sağlık İl Müdürlüğü bünyesine devroldu. 3 aylık dönüşüm sisteminde tek çatı altında yeni düzenleme ile birleştirilen sağlık sisteminde ise Sağlık İl Müdürü Yusuf Güney ve hastane başhekimlerinin de asaleten yürüttükleri görevleri artık vekâleten yürütmeye düştü.   Dönüşüm süresi içerisinde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tamamen kapanırken vekâleten görev yapan Sağlık İl Müdürlüğü kadrosuna ve hastane başhekimlerinin kadrolarına asaleten yeni atamalar yapılması bekleniyor.

YENİ İL MÜDÜRLÜĞÜNE KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

Samsun’da gözler sağlıkta yaşanan tek çatı sistemi ile birlikte Sağlık İl Müdürlüğü makamına çevrildi. Samsun Sağlık İl Müdürlüğü görevinde yaklaşık 9 aydır hizmet veren  Yusuf Güney’in yeni sistemle birlikte İl Müdürü olarak görevine nasıl devam edeceği belirsizliğini korurken, Güney’in yerine başka isimlerin de atanabileceği kulislerde yer aldı. Yerine geçebilecek isimler arasında Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapan Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, Halk Sağlığı İl Müdürü olarak Dr. Mustafa Kasapoğlu ve Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Kılınç’ın da Sağlık İl Müdürlüğüne gelebilecekler isimler arasında yer aldı.

HABER: Gül Su GÜNDÜZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN