Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-09-2017 11:49   Güncelleme : 08-09-2017 11:49

Yurda Dön Çağrısı Yapılanlar Listesinde Samsun fetö firarileri neden yok!

​Yurt dışına kaçan ve vatandaşlıktan çıkarılması gündemde olan 130 kişinin yer aldığı FETÖ firarisi listesinde Samsunlu FETÖ firarilerinin yer almaması dikkat çekti.

Yurda Dön Çağrısı Yapılanlar Listesinde Samsun fetö firarileri neden yok!

Geçen Haziran ayının başında Resmi Gazete’de yayınlanan Yurda Dön çağrısı ile tanınan 3 aylık süre Ağustos ayının sonunda dolmuştu.

Çağrıya uyarak yurda dönmeyen FETÖ firarilerinin vatandaşlıktan çıkarılarak.

Resmi Gazete’deki 130 kişilik Yurda Dön çağrı listesinde FETÖ’nün Samsun firarileri Samsun Alaçam ilçesinden Talip Ekmekçi, Samsun Havza’dan Levent Uysal ve Samsun merkezden ise Meryem Yaşar’ın ismi yer aldı.

Listede Samsun’un tanınmış FETÖ firarileri işadamları, sendika ve dernek yöneticilerinin olmaması dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığının, haklarında terör ve örgütlü suçlar ile anayasal düzene karşı işlenen suçlarla ilgili soruşturma ve kovuşturma yürütülen ancak yurt dışında bulunmaları nedeniyle kendilerine ulaşılamayanların vatandaşlıktan çıkarılacağına ilişkin 130 kişiyi kapsayan ilanı, Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in aralarında bulunduğu 130 firariye Resmi Gazete’de yapılan  “yurda dön” ilanına rağmen söz konusu firarilerin üç ay içinde yurda dönmedikleri bu nedenle vatandaşlıktan çıkarılmalarının gündeme gelecek.

FETÖ soruşturmasında Samsun'da arananlar listesinde yer alan ancak Yurda Dön çağrısı yapılanlar listesinde yer almayan Firari isimler şunlar;

SAMSUN FİRARİLERİ

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası eski Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, İsmail Başpınar, Özgür Kaya, Cemal Bilim, Ali Arukan, Metin Madsar, Nevzat Çelik, Karadeniz İşadamları Federasyonu (KASİF)'in eski başkanı Osman Reis, Gürmed Medikal'in sahibi Mehmet Sungur, Yaşar Aydın, Milli Eğitim camiasına yeterince sızamadığı gerekçesiyle Kenya'ya sürgün edildiği öne sürülen Kenya'daki Light Akademi Okulları Genel Müdürü ve Ömeriye Vakfı'nın Başkanı Bilal Karaduman, Samsun imamı Ömer Yazıcı.

adminadmin