Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-08-2018 09:48   Güncelleme : 15-08-2018 09:48

Zihni Şahin: Türkler Makedonya’yı Kalkındırıyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Doğu Makedonya Türkleri Derneğinin düzenlediği Geleneksel 12.Yörük festivaline katıldı.

Zihni Şahin: Türkler Makedonya’yı Kalkındırıyor

Başkan Zihni Şahin’e Yörük Türkleri büyük ilgi gösterdi. İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan festivalde Başkan Şahin bir konuşma yaptı. Festival süresince Türk kültür ve geleneklerinin yaşatılmasına yönelik etkinlikler düzenlenecek.

Başkan Şahin Makedonya’da Yörüklerle Buluştu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin açılış konuşmasında şunları söyledi: ‘Kanıyla canıyla bizim olan, ezanıyla salasıyla diniyle biz olan, giyimiyle kültürüyle geleneğiyle bizim olan, alın teriyle kokusuyla ruhuyla biz olan, sevgisiyle ahlakıyla töresiyle bizim olan, çok değerli kardeşlerim sizlerin şerefli çevresinde olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Sizlere Anadolu’dan Türkiye’den selam getirdim. Sizlere Samsun’dan kardeşlerinizden selam getirdim. Yüce ALLAH'IN selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Çok değerli Türkmen kardeşlerim 12. Geleneksel Türk şöleni Yörük şenlikleri hayırlı olsun. Bu şölende emeği geçen herkese, derneklerimize ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Esas olan birliğimiz ve beraberliğimizdir. Bunun bozulmasına asla izin vermeyiniz. Kültürümüzü geleneklerimizi nesiller boyu yaşatalım. Şölenlerimiz sonsuza kadar devam etsin. Dinimizi öğrenelim ve öğretelim. Ezanımız kıyamete kadar susmasın. Bu coğrafyada var olacağız. Türkülerimiz söylenecek halayımız çekilecektir. Mutfağımız yaşayacak çeşmelerimiz akacaktır. Dilimiz Müslümanız Türk’üz diye haykıracak Türkçemiz konuşacaktır. Biz bunun için varız ve yanınızdayız. Samsun büyükşehir belediye başkanı olarak diyorum ve bilmenizi isterim ki Samsun her zaman sizin evinizdir. Başımızın üzerinde yeriniz vardır.’ dedi.

Başkan Zihni Şahin festivalin açılışı öncesinde beraberindeki heyetle Radovis Topolnica Müslüman Türk köyüne ziyaret etti. Köylülerle biraraya geldi. Şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu anısına yapılan çeşmenin başında hatıra fotoğrafı çektirdi. Makedonya’da düzenlenen festivale Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Balkan Rumeli konfederasyon kurucu genel başkan yardımcısı İzzet Altuntaş  ‘da katıldı.

adminadmin