Güncel
Giriş Tarihi : 27-06-2022 11:12   Güncelleme : 27-06-2022 11:12

Dünyayı dirilişe çağırdı!

‘İlmiyle âmil’ bir nesil yetiştirerek son yüzyılda Türkiye’nin ve medeniyet coğrafyamızın gönül mimarı oldu...

Dünyayı dirilişe çağırdı!

‘İlmiyle âmil’ bir nesil yetiştirerek son yüzyılda Türkiye’nin ve medeniyet coğrafyamızın gönül mimarı oldu. Son devrin en büyük mürşid-i kâmillerinden kabul edilen Mahmûd Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin vefatıyla Âlem-i İslam boynunu büktü. Sevenlerinin ifadesiyle ‘Efendi Hazretleri’nin talebelerine miras bıraktığı ilim medreseleri ve örnek hayatı yaşatıldıkça insanlığın dirilişine vesile olmaya devam edecek.

HAYÂSIZ AKINLARA ‘DUR’ DEDİ

SON dört Osmanlı Padişahı’nın huzur hocası Ali Haydar Efendi Hazretleri’nin yerine bıraktığı Mahmûd Efendi Hazretleri çağın müceddidlerinden kabul ediliyordu. Osmanlı’dan günümüze miras kalan ilim ve tasavvuf hazinesiyle gönüller inşa etti. Ülkemize yönelen her hayâsız akına karşı, mutlak surette Kur’an’a bağlılığı ve sünnetlerin yaşatılmasını ilke edinerek imanla örülü çelikten siperler kurdu.

İNSANLIĞIN HÜZNÜ

93 YILLIK aziz ömrünü İslam’a adayan Mahmut Efendi’nin vefat haberi, akıllara Hazreti Peygamber’in (sav) ‘Âlimin ölümü, âlemin ölümü gibidir’ sözünü getirdi. Çünkü Peygamber varisi olarak yaşadıkları çağa ışık tutan Allah dostları ve âlimlerin vefatı, insanlığın kendisini kurtuluşa götüren rehberlerini kaybetmesiyle birlikte yolunu ve yönünü de kaybetme tehlikesine işaret ediyor

İSTİKAMET ÜZERE YAŞAMAK

MAHMUT Efendi Hazretleri, eserleri, sohbetleri ve yaşattığı idealleriyle istikamet üzere yaşayan binlerce talebe yetiştirdi. Bugün bu talebeleri sayesinde Türkiye’nin ve ümmet coğrafyasının dört bir yanında imanî ve Kur’anî hizmetler veriliyor. Bu sayede milyonlarca insana Hak ve Hakikat yolu gösterilirken inananların tebliğ ve irşat yolundaki mücadelesi her daim diri tutuluyor

***

Hocası onu nasıl bilirdi?

MAHMUD Efendi Hazretleri’nin şeyhi, dört mezhebin müftüsü ve Meşîhat-ı İslamiyye’de Heyet-i Te’lîfiyye reisi olan Ali Haydar Efendi kendi yerine bıraktığı Mahmud Efendi için hakkında şunları söylemişti: “(İlahî koruma sayesinde) Henüz Mahmud’umun sol tarafına bir seyyie (günah) yazılmamıştır. Mahmud’umun eli benim elimdir.”

Kaynak: Diriliş Postası

Recep YAZGANRecep YAZGAN