Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-03-2019 12:05   Güncelleme : 22-03-2019 12:05

EBS Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir; Çanakkale bir şehrin değil bir milletin adıdır!

Vezirköprü Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Vezirköprü Kültür Merkezinde düzenlenen ve Tevfik Yılmaz Demir tarafından sunulan Çanakkale Ruhu adlı konferansa ilgi büyük oldu.

EBS Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir; Çanakkale bir şehrin değil bir milletin adıdır!

Konferansa Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sekreteri ve Eğitim Bir-Sen Samsun 2 No’lu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir konuşmacı olarak katıldı.

Eğitimciler Birliği Sendikası Samsun 2 No’lu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir konuşmasında bugünlerde yaygın olarak kullanılmaya çalışılan şehir milliyetçiliğinin aslında bizi biz yapan değerlere aykırı olduğunu, bizim tüm şehirlerimiz ile bir bütün olduğumuzu bununda en belirgin örneklerinden birinin Çanakkale olduğunun üzerinde durdu. Çanakkale’nin sadece İstanbul değil, Diyarbakır, Van, Hakkâri olduğunu belirten Demir hatta Çanakkale Şam’dır, Bağdat’tır, Kutsal toprak Mekke’den bir parça, Medine, Kudüs, Taif, Saraybosna’dır, Selanik’tir, Varna’dır Çanakkale dedi.

Eğer biz Çanakkale’deki ümmetin birliğini, beraberliğini unutursak kendimizi inkar etmiş olacağımızı belirten Tevfik Yılmaz Demir. Bizim Samsundaki biri ile Srebrenista’da, Afrin’de, Cerablus’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Yeni Zelanda’daki birini ayrı tutma gibi bir lüksümüz olmadığını, tarihimizi unutmamız unutturmamamız gerektiğinin üzerinde duran Demir, “Biz unutsak ta bugün yaşanan olaylardan karşımıza tekrardan gelmiş Haçlı İttifakının asla unutmadığını görüyoruz” dedi.

Tevfik Yılmaz Demir , Öyleyse biz Çanakkale ruhunu hep diri tutmalıyız çünkü bugün karşımıza yeniden gelmiş olan şer ittifakına, Haçlı Zihniyetine nasıl dur diyeceğimizin örneğidir Çanakkale diyerek sözlerini bitirdi.

adminadmin