Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-08-2021 13:05   Güncelleme : 17-08-2021 13:05

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Önceki Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’a Çok Ağır Daldı!

​Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçe minibüslerinin Samsun şehir merkezine girişi ile ilgili açıklamasında, "Özel aracı olana sorun yok. Ama aracı olmayan suç mu işledi, bu şehir onun değil mi ki cezalandırıyoruz" diyerek önceki başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ı çok ağır eleştirdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Önceki Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’a Çok Ağır Daldı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 1 Nolu Dolmuş Taksi şoförleri ile bir araya geldi.

Demir burada önceki başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın şehir içi ulaşım uygulamalarını yerden yere vurdu.

“Artık ilçelerdeki vatandaşların şehir merkezine ulaşımla ilgili zorluğunu ortadan kaldırıyoruz. 2-3 vasıta değiştirme dönemi bitiyor” diyen Demir şöyle devam etti;

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Vatandaşların şehir merkezine ulaşmayla ilgili zorluğunu ortadan kaldırıyoruz. Özel aracı olana sorun yok. Ama aracı olmayan suç mu işledi, bu şehir onların da değil mi ki cezalandırıyoruz. Bir minibüs 14 yolcu taşıyor şehre giremiyor. Bafra’dan gelen Samsun’da istediği yere gitmek istese 3 vasıta değiştirecek. Bir de dönüşünü düşünün. Ankara yolu ve Bafra’dan gelenler eski stadın arkasından fuar caddesine ulaşarak aktarma merkezine girecek. Çarşamba’dan gelen de Shell kavşağından arka yola girecek. Dolayısıyla trafik de azalacak. 24 saatte 3 ana arterden şehre giriş var. Yaptığımız hesaba göre aktarma merkezi hizmete açıldığında, minibüs sayısına göre özel araçların şehre girişinde 3 kat azalma öngörüyoruz. Sayım bunu gösteriyor. Ama ilçelerden ciddi yolcu sayısı artışı olabilir. Sorun değil. Yeter ki vatandaşımız tek araçla gelsin gitsin”

Recep YAZGANRecep YAZGAN