Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-08-2014 12:14   Güncelleme : 29-08-2014 12:14

Samsun Kent Rehberi

Büyük Önder Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Mücadelesini başlattığı ve bu yolda ilk adımı attığı Samsun; doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri, deniz, kara, hava ve demiryolu ulaşım imkânlarıyla Karadeniz Bölgesinin turizm potansiyeli en yüksek kentlerindendir.

Samsun Kent Rehberi

6000 yıllık geçmişe sahip olan Samsun değişik kültürlere ev sahipliği yapmış, kurulduğu tarihten bu yana da Anadolu’nun önemli bir kültür ve ticaret merkezi olmuştur.

Bu tarihi birikime sahip Samsun, bugün kış turizminden termal turizmine, sağlık turizminden doğa ve deniz turizmine kadar değişik turizm etkinliklerini aynı anda konuklarına sunmaktadır.

Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatrosu Samsun Sahnesi, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Galerileri, Müzeleri, Kütüphaneleri ile de Sosyal ve Kültürel açıdan da Karadeniz Bölgesinin en önemli kenti durumundadır. Samsun 200 km sahili, doğal plajları, çok sayıda sit alanı, tescilli yapıları, ve ahşap camileri, Müzelerde sergilenen 17.426 arkeolojik ve etnografik eserleri, yüzlerce çeşit endemik bitkisi, yaylaları, dağları, ormanları şelaleleri, gölleri, trekking, kış kayağı ve çim kayağı, yamaç paraşütü ve Su sporları imkanları ve Kuş Cenneti ile turizm açısından zengin bir potansiyeli olmasına rağmen bugün turizmde hak ettiği yerde değildir.

Amacımız geleceğin Turizm Kenti Samsun’un turizm açısından hakettiği yeri almasıdır.Son yıllarda turizme yapılan yatırımlar bu konuda ümitleri artırmaktadır.

Zengin bir tarihi geçmişi olan, sosyal, ekonomik, kültür ve turizm yönünden hızlı bir gelişim içinde bulunan kentimizin tanıtımına katkı sağlayacağına inandığım bu çalışmanın Samsun’a yeni dostlar kazandırması umuduyla, emeği geçenlere teşekkür ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.

                                                                                                                     Hüseyin AKSOY

                                                                                                                       Samsun Valisi

 

Kent Rehberi Kitabı için tıklayın

 

 

adminadmin