Güncel
Giriş Tarihi : 19-09-2015 14:51   Güncelleme : 19-09-2015 14:51

Vatandaşlara Kurbanlık Seçimi Ve Kesimi Eğitimi

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Merkez İlçeye bağlı Akçalı köyünde ‘Kurbanlık Hayvanlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar’ konulu eğitim verildi

Vatandaşlara Kurbanlık Seçimi Ve Kesimi Eğitimi
Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Merkez İlçeye bağlı Akçalı köyünde ‘Kurbanlık Hayvanlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar’ konulu eğitim verildi.
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Engin Başbayrak ve Veteriner Hekim Erdal Gülmez’in tarafından verilen eğitimlere çok sayıda vatandaş katıldı.
Veteriner Hekim Erdal Gülmez eğitimde yaptığı konuşmada, kurbanlık hayvan seçiminde etkili olan sağlık durumu ve yaş tayinini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Kesim öncesi, kesim ve kesim sonrası yapılması gerekenleri de sıralayan Gülmez, kesilen hayvanların kulak küpe numaraları alınarak kurban bayramından sonraki hafta içerisinde il müdürlüklerine getirilerek TÜRKVET kayıt sisteminden düşürülmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Engin Başbayrak ise Kurban Bayramı süresince görevli nöbetçi Veteriner Hekimlerin olduğu ve herhangi bir olumsuz durumla karşılaşıldığı takdirde il müdürlüklerine anında telefonla ulaşarak bilgi alınabileceğini kaydetti.
adminadmin