Siyaset
Giriş Tarihi : 23-06-2017 09:44   Güncelleme : 23-06-2017 17:33

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan Bayramdan sonra bütün il başkanlarının istifasını alacak!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayramdan sonra başlayacak olan AK Parti kongre sürecinde bütün il başkanlarının istifalarını alacağı öğrenildi.

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan Bayramdan sonra bütün il başkanlarının istifasını alacak!

Partinin kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci defa genel başkanlık görevini üstlendikten sonra verdiği değişim rüzgarı bayramdan sonra başlayacak.

Erdoğan’ın, parti içinde FETÖ’nün siyasi ayağının ayıklanmasına yönelik temizlik hareketine bütün il başkanlarının istifalarını alarak başlayacağı iddia ediliyor.

Erdoğan’ın 81 il başkanının istifalarını aldıktan sonra bazı il başkanlarına yeniden görev verirken, bazı il başkanlarına ise “teşekkür” edeceği öğrenildi.

Görevini sürdürecek il başkanlarından ise yeni bir liste yapması, o listede FETÖ ile bağlantıları onların ayıklanması istenecek.

Yeniden atanan il başkanları aynı zamanda ilçe başkanlarının istifalarını alacak, onlardan da ilçe yönetimlerinden benzer bir ayıklama yapması talep edilecek.

Bu arada, bazı belediye başkanlarıyla ilgili de bir yol ayrımına gidileceği yönünde iddialar da kulislerde konuşulmaya devam ediyor.

İddialara göre kulislerde Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları başta olmak üzere “Hayır” çıkan şehirlerin parti başkanları ile belediye başkanlarından bir kısmının da elemeye uğrayabileceği konuşuluyor.

O kadar ki, Recep Tayyip Erdoğan’ın bugüne kadar izlediği “sert” politikadan dönüş yapacağı, öteki toplum kesimleriyle iletişim kurabilecek bir yapılanma içine gideceğini seslendirenler bile var.

adminadmin