Gündem
Giriş Tarihi : 22-06-2017 09:32   Güncelleme : 22-06-2017 09:32

Tartışmalı Valiler Görevden Alındı

Valiler kararnamesinde, ismi kamuoyunda tartışmalarla birlikte anılan valiler görevden alındı

Tartışmalı Valiler Görevden Alındı

Görevden alınan Ağrı Valisi Musa Işın, bir milletvekili tartaklamakla gündem olmuştu. Bu iddiayı Milat gazetesindeki köşesine taşıyan Erdal Şimşek'e vali Işın, müptezel demişti.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, ismi tartışmalı aşk iddiasına karışan biri il müdürü diğer psikolog iki kamu personelini görevden almasıyla gündem olmuştu. Koçak ayrıca 30 Ağustos törenlerinde, Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin yürüyüşünü yasaklamıştı

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in ölümüyle ilgili olayda, daha hiçbir şey belli değilken kullandığı "Kamyonla Cumhuriyet Savcımızın ölümüne sebep olan şoför zaten daha önce de alkollü yakalanmış ve ehliyetine el konulmuş şimdi böyle bir kazaya sebebiyet verdi. Kaza kesinlikle suikast değil. Zaten Başsavcımız her zaman gittiği yoldan gitmiyordu. Bir takip olayı da görünmüyor." ifadelerle gündem olmuştu.

Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Fethullah Gülen'in takke hediye ettiğini vali olarak kamuoyuna yansımıştı. İddiayı, Kilisli İşadamları Derneği (KİADER) Genel Sekreteri Hasan Ayaz yapmıştı. Tapsız ise "Bir gazetede şahsımla ilgili iddialara yer verilmektedir. Anılan konuya ilişkin iddialar kesinlikle doğru değildir. Gerçeği yansıtmamaktadır" demişti. Yine bir itirafçı işadamı Vali Tapsız'ın 2013 yılında Pensilvanya'ya Fetullah Gülen'i ziyarete gittiğini belirtmişti.

Muğla Valisi Amir Çiçek'in ismi dolaylı ildeki FETÖ soruşturmalarıyla gündeme gelmişti. Avaztürk adlı sitede yer alan iddialara göre, Vali Çiçek'in sağduyusuyla, FETÖ'cü bir hayırseverin (!) okul yapması önlenmişti. Ayrıca Göcek tünelinde ambulanstan para alınması olayı da Muğla'da yaşanmıştı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaleşnikof silahlı fotoğrafıyla gündem olmuştu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin FETÖ'yle olan iddialar nedeniyle sürekli olarak hep gündemdeydi.

Tokat Valisi Cevdet Can'ın çocuklarına FETÖ liderinin isimlerini koyduğu ortaya çıkmıştı. Vali Can iki oğluna ''Fetullah'' ve ''Gülen'' ismini vermişti. Kızına ise, Nil adını koymuştu. AKP'li Çetinkaya ise, "FETÖ'den esinlendiği biliniyor. Nasıl hala görevde anlamıyorum" demişti.

Uşak Valisi Ahmet Okur'la ilgili olarak şuan FETÖ'den tutuklu olan eski bir vali "Bizdendir" demişti. Bu iddia, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen FETÖ iddianamesine girmişti.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, daha önce FETÖ'cü olarak görevden uzaklaştırılmasını istediği bir ismi Van Büyükşehir Belediyesine genel sekreter olarak atamakla gündeme gelmişti.

memurlar.net

adminadmin