Eğitim
Giriş Tarihi : 05-09-2014 14:24   Güncelleme : 05-09-2014 14:24

Türk Eğitim-Sen’den Tiyatro!  

Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şubesi üyeleri, okullarda yapılan görev değişikliklerine tepki göstererek, milli eğitim ilçe ve şube müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim-Sen’den Tiyatro!   

Samsun Öğretmenevi önünde toplanan Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şubesi üyeleri, ‘Adalet Arıyoruz’ yazılı dövizler açtı. Ellerinde fener ve Türk bayrakları ile tepkilerine dikkat çekmeye çalışan eğitimciler adalet istediklerini belirttiler.

 

Grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nda 7 bin okul müdürünün görevden alındığını belirterek, " 'Alınabilir, alınmaz' demiyoruz ama başarısızsa, liyakati, kabiliyeti, sevk ve idare gücü yoksa alınabilir. Ama açıkça başarısı gözler önünde olan insanların görevden alınmasını kabul edemiyorum. Böyle bir anlayışa insan olmak adına, emek adına, alın teri adına isyan ediyorum. Kıyım yapan şube müdürlerine ilçe milli eğitim müdürlerine sorduğumda tek cevap veriyorlar. Bizi buraya getiren irade önümüze de listeyi koydu diyorlar” dedi.

 

Basın açıklamasının ardından Başkan Levent Kuruoğlu ve üyeler İstiklal Caddesi'nden yürüyerek Samsun Adliyesi’ne geçti. Burada Levent Kuruoğlu ve üyeler milli eğitim ilçe ve şube müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundular.

adminadmin