Sağlık
Giriş Tarihi : 03-03-2017 09:54   Güncelleme : 03-03-2017 09:54

1 Saatte Bembeyaz Dişler

VM Medical Park Samsun Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği Dent. H. Emre Harbalioğlu diş beyazlatmayla ilgili “Sağlıklı, daha beyaz gülüşün özgüveni arttırdığı günümüzde kabul edilen bir gerçektir. Diş formları güzel ve doğal, çapraşıklık olmayan fakat rengi kötü olan dişler istenilen görüntüyü vermemektedir. Bu durumlarda yapılacak en güzel şey diş beyazlatma yöntemidir. Ofis beyazlatma ve ev beyazlatma yöntemleri kullanılırken bu tamamen hekimin tercihine bağlıdır. Ofis beyazlatma yöntemi tamamen hekimin kontrolünde yapıldığı için başarı yüzdesi de artmaktadır.” diye konuştu.

1 Saatte Bembeyaz Dişler

Dent.Harbalioğlu, ”Yaklaşık 1 saatlik süren seans sonrasında en az 2 ton açılma sağlanabilirken hastaların işlem sonrasında dikkat etmesi gerekmektedir. Sigara kullanan, çay & kahve tüketimi fazla olan hastalarda beyazlatma önerilmez çünkü başarı yüzdesi ister istemez düşmektedir. Özellikle beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra 3 gün boyunca boyalı gıdaların tüketilmesi önerilmez. Ortalama olarak beyazlatma işleminin dayanıklılığı 18 aya yakın bir süredir. Tabii ki bu süre hastaların yeterli ağız bakımı yapmalarına ve diyetlerine dikkat etmelerine bağlıdır.” dedi.

Diş beyazlatmadan sonraki süreçle ilgili ise , “Diş beyazlatma sonrasında hassasiyete karşı hassasiyet gidericiler kullanılabilir. Yeni nesil beyazlatma ajanlarında diş yüzeyini onarıcı ve koruyucu materyaller de kullanılmaktadır. Böylelikle aşındırıcı etki olmadan beyazlatma yapılmakta ve diş yüzeyine zarar verilmemektedir. Ayrıca geçmiş dönemlerdeki kadar hassasiyet olmadığı için süreç daha konforlu geçmektedir. Beyazlatma işleminin başarısı ve sağlıklı sonuç alınması için hekim kontrolünde yapılmasını hastalarımıza öneriyoruz.” şeklinde bilgi verdi.

adminadmin