Güncel
Giriş Tarihi : 08-11-2014 04:30   Güncelleme : 08-11-2014 04:30

10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası

AMASYA (AA) - Vali İbrahim Halil Çomaktekin, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı

10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası

AMASYA (AA) - Vali İbrahim Halil Çomaktekin, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çomaktekin, mesajında, her milletin tarihinde, o milletin kaderini belirleyen büyük devlet adamları ve liderlerin olduğunu belirtti.

Asırlar boyunca yetiştirdiği devlet adamları ile dünya tarihine yön veren Türk milletinin son yüzyılda yetiştirdiği en büyük lideri, Türkiye'nin bağımsızlığının mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu vurgulayan Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Hayatının son anına kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba gösteren Mustafa Kemal Atatürk, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve inkılapları, engin görüşlülüğü, dünya siyasetindeki barışçıl tutumu ve düşüncelerindeki evrensel boyut ile dünyanın en saygın devlet adamlarından birisi haline gelmiştir. Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz, bugün kuruluş idealine uygun olarak dünyanın en güçlü devletleri arasına girme yolunda hızla ilerlemektedir. Bu düşüncelerle vefatının 76. yıl dönümünde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun."

adminadmin