Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 15-07-2020 14:12   Güncelleme : 15-07-2020 14:12

15 Temmuz ve Ayasofya Camii

15 Temmuz ve Ayasofya Camii

Kırk yılı aşkın bir süre ile bu milletin manevi değerlerini istismar eden FETÖ, alçak ve hain bir darbenin zeminini oluşturmak için ağababaları ile ustaca ve sinsi bir şekilde çalıştı.
Bu çalışmaları yaparken, bu milleti ve devleti ayakta tutan; iman, ahlak, edep ve Kur’an için hizmet etmeye çalışan bütün yapı ve kuruluşları, cemaat ve tarikatları itibarsızlaştırmak ve saf dışı bırakmak için çok özel ve sinsi gayretlerde bulundular.


Özellikle bu milletin imanını korumak ve kurtarmak için en zor şartlarda en büyük vazifeyi her türlü bedeli ödeyerek yapmaya çalışan Risale-i Nur ekolünü ve talebelerini etkisizleştirmek için sinsice ve tahripkâr bir şekilde ve zaman zaman o görüntüyü vermeye çalışarak çok ustaca bir toplum mühendisliği projesini uyguladılar.
Artık tamam dedikleri noktada önemli makam ve mevkileri ele geçirdikleri silahlı kuvvetleri ve devlete ait diğer güçleri harekete geçirerek, topyekûn devleti ve milleti tamamen kontrol altına almak için sokaklara çıktılar.


Zaten bunları yetiştiren ve iplerini ellerinde tutan güçler, onları bazı görevler için hazırlamışlardı. 
15 Temmuz darbe teşebbüsü, hiç şüphesiz, Türkiye’nin kendi kendini idare etme gayretlerinden rahatsız olan bazı Batılı devletlerin Türkiye’yi tamamen teslim alma ve bir kukla devlet gibi idare etme heveslerinin bir tezahüründen başka bir şey değildi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN