Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 23-07-2016 09:55   Güncelleme : 23-07-2016 09:55

15 Temmuz’da Öğrendim Ki!

Gözlerini silerek Peygamberi ( S.A.V) 'i her anlatana güvenmeyecekmişsin. Çünkü iman ancak kalplerdedir ve kalpleri ALLAH (C.C ) bilir.

15 Temmuz’da Öğrendim Ki!

Bugün inanıp güvendiğin sağlam bir rota üzerinde olduğunu düşündüğün kişi yarın nefsine ve büyük şeytana uyup yoldan çıkabilir. Buna insanın kendisi de dahil.

İnsan ne mevkisine ne parasına ne de aldığı eğitime güvenmemeli. Sağlam bir karakter tamamını içine alan asıl önemli kriterdir.

Kişi komutan olabilir, dünyanın lezzetlerini sonuna kadar en güzelinden yaşayabilir, Allah'ın katına vatana ihanetten çıkıp bilemem nasıl bir hesaba çekilir. Ama inşaatta çalışan işçi olup, şehitlik mertebesiyle cennetin en güzel köşkünde kalabilir. Ebedi mabedi nasıl yaşayıp, nerede öldüğünüz belirler.

Ve öğrendim ki ;

Yüreği yanmasına rağmen, vatan sağolsun diyen en güzel insanmış

Başımızda tonlarca oyun ve hile var, kapitalist dünya döndükçe bu oyunlar devam edecek.

Kapitalist dünya düzenini iliklerine kadar sindiren bir halk, gün gelir kaybettiği değerleri için acı bir fatura öder.

Kanaat ederek yaşamayı tercih etsek, hırlarımıza gem vuracak, helali gözetecek, birilerinin bizim daha yüksek rütbe, daha çok para zaafımızı fark etmesini engelleyecek, az ama temiz yaşayacağız.

Öğrendim ki; yetinmek dünyadaki en güzel servet.

Öğrendim ki; hesapların en güzelini TEK Allah bilir ve yapar. Oyunların en güzel bozucusu insan değil, Yaratandır.

Öğrendim ki hiçbir fikrin peşinde gözün kapalı, deli Dumrul gibi gitmek kişiye bir şey katmaz, bir noktadan sonra kişiyi körleştirir. Ve kör göz insanın kellesini götürür.

Anladım ki, insana en güzel verilmiş nimet aktif çalışan bir beyin.

Gördüm ki bu toplumu kıyafetinin şekli şemaliyle ötekileştirmeye çalışanlar, aslında bu toplumu yutmak isteyen sinsi fikirler üzerinde olan ahmaklar. Gördüm ki şekille değil, yüreğiyle değerlendirmeli insanı.

En güzel öğrendim ki, fikri, zikri her ne olursa olsun benim memleketimin insanı, benim toprağımın vatandaşı ve onun kılını kimseye değişmeyen milyonlarız biz.

Gördüm ki bize oynanan oyunlara karşı çok akıllı, çok açıkgözlü, diri ve çalışkan olmak zorundayız. Anladım ki bilimde ilimde gelişmek ve ilerlemek en iyi noktaya gelmek bizim geleceğe yönelik en büyük güvencemiz olacaktır.

Hissetim ki duygusal, cesur bir milletiz ama bizlerin de eksik ve sancılı yanlarımız var. Bunları ortaya çıkarıp, toplum olarak kendimizi geliştirmeliyiz. Gördüm ki eleştirmek hele de en başta kendini eleştirmek kişiyi büyütür küçültmez.

En güzel öğrendiğim ise, Türkün zekası, cesareti ve inancı hiç bir millette yok.

VE TEKRAR ÖĞRENDİM Kİ, insan olarak, inanan olarak, vicdan olarak anlatmalı, kafa taslarını açmalı ve insanı kazanmalıyız……

adminadmin