Genel
Giriş Tarihi : 10-10-2017 09:44   Güncelleme : 10-10-2017 09:44

ABD’nin Gönüllü Mandacıları

ABD, konsolosluk çalışanının tutuklaması, İdlib’e operasyon düzenlemesi, Türkiye’nin PKK’yı köşeye sıkıştırıp, Akdeniz koridorunu kapatması sonrasında Türkiye’ye vize yasağı koydu. Türkiyede aynı şekilde karşılık verdi. Vize şantajı sonrası CHP, ABD’nin yanında durdu, vatan haini Dündar sevinç çığlıkları attı, FETÖ’cüler ise ambargo çağrısı yaptı.

ABD’nin Gönüllü Mandacıları

Türkiye’nin, geçtiğimiz hafta ABD konsolosluğu çalışanı FETÖ’cü tüm kirli ağı deşifre edecek olan Metin Topuz’u tutuklaması, yine TSK-ÖSO işbirliği ile İdlib’e düzenlenen operasyon ve bunun neticesinde PKK’nın Afrin’de köşe sıkıştırıp, Akdeniz koridorunun kapatılması sonrası ABD yönetimi köpürdü. Önceki gün ABD, tüm planlarının bozulmasının ve suçüstü yakalanmasının üzerine gerekçesiz şekilde Türkiye’ye vize yasağı koydu. Türkiye’de jet hızıyla neredeyse tamamı aynı metinle ABD’ye karşı aynı yaptırımı uyguladı. ABD’nin vize şantajı sonrası işgalci mandacılar da harekete geçti.

CHP bayram havasında

ABD yanlısı ilk çıkış CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’tan geldi. Sözde ABD karşıtı numarası yapan Yarkadaş, Türkiye’nin bağımsızlığı için adımlar atan hükümeti suçlayarak, “Vize engeli çok ağır ve haksız bir yaptırımdır. AKP'nin yanlışlarının bedelini Türkiye'ye ödetemezsiniz. Türkiye AKP'den ibaret değildir” yorumuyla pes dedirtti.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ise ABD’nin şantajı hak vererek, şu skandal paylaşımı yaptı: “Değişen ve gelişen yeni Türkiye'de daha kaç ülke bizi yok sayacak. ABD'nin vize vermediği ülkeler Suriye, Irak, İran, Libya, Somali, Sudan, Yemen ve de maalesef.” CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’da ikircilikli bir tutum gösterdi. ABD’nin kararının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Altay, “Maalesef geldiğimiz noktada AK Parti’nin bu şuursuz, hesapsız, kitapsız tümüyle iç siyasete yönelik dış politikası Türkiye’ye her geçen gün biraz daha kan ve itibar kaybettirmektedir” çıkışıyla da hükümete karşı durdu.

Ayrıca, CHP’nin solcu pozlarının da ABD’nin Türkiye aleyhine adım atana kadar sürdüğü de tüm çıplaklığıyla görüldü.

Teröristler zevkten 4 köşe

FETÖ’nün MİT TIR’ları ihanetinin medya ayağının elebaşı olan casus firari vatan haini Can Dündar da vize şantajı sonrası sevinçten havalara uçtu. Türkiye’nin darbe girişimini planlayan ya da destek veren ajanları tutuklamasının yanlış olduğunu savunarak alçaklıkta zirve yapan Dündar, “Erdoğan'ın yabancıları da rehin alma politikası, Türkiye için "Haydut devlet" algısı yarattı ve dünyadan tamamen izole edilmesine yol açtı” mesajıyla Türkiye düşmanlarına alkış tuttu.

Dündar’ın ardından bir diğer firari FETÖ’cü terörist Emre Uslu da Türkiye aleyhi propagandaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden hain Uslu, ABD’nin planlarını bozan Türkiye’ye ambargo koyacağını iddia ederek, “ABD'den Türkiye'ye vize başvuruları durduruldu. Üzgünüm ama bu işin ucu AMBARGOYA gidiyor. Kimse HAYDUTA dur demediği için ülke bölünecek” ifadesiyle ABD’nin planlarını dışa vurdu. Diğer FETÖ’cüler de hep bir ağızdan ABD’de Türkiye karşıtı propagandaya hız verdi.

Doların havası geçici! 

ABD’nin vize şantajı sonrasında manipülatörler de harekete geçti ve doların ateşi yine yükseldi. Doların her yükselişi sonrası hükümet aleyhine paylaşımlar sıralayan suç ortaklarını kahredecek haber Merkez Bankası’ndan geldi.  Dolardaki yükselişin geçici olduğunu ifade eden Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Uysal, "Sistemde döviz likiditesi ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmuyor" dedi.

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

adminadmin