Genel
Giriş Tarihi : 07-11-2017 20:20   Güncelleme : 07-11-2017 20:12

Ağaç Tesbihler ve Özellikleri

Ağaç tesbihler günümüzde erkeklerin en çok tercih ettikleri modeller arasında yer almakta.

Ağaç Tesbihler ve Özellikleri

Ağaç tesbihler günümüzde erkeklerin en çok tercih ettikleri modeller arasında yer almakta. Önceleri ağacın kolay işlenilebilir olması yönüyle tercih edilen ağaç tesbihler şimdilerde farklı şekillerde üretilmesi ve sağlığa olan faydası nedeniyle tercih sebebi. En çok bilinen ağaç tesbih modelleri sırasıyla; kuka, kör diken ağacı, gül ağacı, tarçın ağacı, pelensek ağacı, palmiye ağacı ve öd ağacı gibi farklı özelliklere sahip tanelerdir.

Ağaç tesbihlerin özelliklerine bakıldığında onu diğer teşbihlerden ayıran en önemli yönü doğada kolayca bulunabilmesi ve ağacın kolay işlenebilirliğidir bu nedenle de diğer tesbih türlerine göre kehribar tesbih, oltu tesbih gibi fiyat olarak oldukça uygundur.

Doğada çok sayıda işlenebilecek özellikte ağaç vardır bu da ağaç tesbih modellerinin sayısını her geçen gün arttırmaktadır. Peki, en iyi ağaç tesbih hangisi? Bu sorunun yanıtına büyük çoğunluk kuka ağacından yapılan Kuka tesbihi söyleyecektir. Kuka tesbih de nedir diyenler için kısaca anlatmakta fayda var. Kuka bir ağaç olmayıp tropikal bir ağacın meyvesidir. Bu meyve Hindistan cevizine benzer sert yapıda bir meyvedirler. Kuka, ülkemizde bulunmaz en çok Hindistan ve Endonezya gibi Tropikal iklime sahip ülkelerde yetişirler.

Kuka tesbih kullanan insanların bilmediği bir diğer soru ise “Kuka tesbih neyden yapılır?” sorusudur. Ham maddesi Hindistan cevizi olan kuka tesbih, Hindistan cevizinin çekirdeğinin işlenmesinden elde edilirler. En bilinen özelliği mikrop kırıcı yönüdür hatta öyle ki Osmanlı zamanında hekimler tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Elinde bu tesbihten olmayanların saraya alınmadığı yönünde rivayetler bulunmaktadır. Günlük hayatta en çok bakteri ve mikrop bulunduran ellerimiz kuka tesbihler sayesinde temizlenmekte ve arındırılmaktadır. Eldeki terlemeyi yok eder. Kuka tesbihler ilk alındıklarında açık renktedirler zamanla kararmış kuka tesbihe dönüşürler bunun nedeni çekildikçe ve kullanıldıkça kararmasından kaynaklanır.

Kuka tesbihin özellikleri detaylı incelendiğinde elde kayan, parlak bir görünüme sahiptirler. Kullanıldıkça kararırlar ve bu yönleri onları daha da değerli yapar. Eldeki terlemeyi ve stresi azaltarak kişiye gün içinde rahatlama sağlar dinlendirici bir yönü vardır.

Kuka tesbihler günümüzde el ile değil çoğunlukla sns adı verilen kesme makineleri ile yapılmaktadır. El ile yapılan tesbihler kuka tesbih fiyatlarını arttırmaktadır. Doğal olarak da en pahalı kuka tesbihler el yapımı tesbihlerdir. Kuka, ham maddesi sert olması nedeniyle de işlemesi zor bir yapıdadır genellikle el yapımı kuka tesbihleri günümüzde bulmak oldukça zordur. Kuka tesbihler günümüzde sadece Kuka olarak kalmayıp tesbih üreticileri üzerine pek çok özel işlem uygulamış daha estetik hale getirmişlerdir. Kukalar arasında en çok tercih edilenler arpa kesim kuka tesbihler ve gümüş işlemeli kuka tesbihlerdir. Siz de gerçek kalitede özel bir kuka tesbihin sahibi olmak istiyorsanız Anı Yüzük site adresimiz www.aniyuzuk.com/tesbih ziyaret edebilir her bütçeye uygun olarak el yapımı ya da seri üretimli ağaç tesbih modellerini inceleyebilirsiniz.

adminadmin