Genel
Giriş Tarihi : 04-04-2019 11:51   Güncelleme : 04-04-2019 11:51

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’a 15 Temmuz Darbe Öncesi Neden Kanada’daydınız Sorusu!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’a 15 Temmuz Darbe Öncesi Neden Kanada’daydınız Sorusu!

Aralarında AK Parti Samsun eski Koordinatörü Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un da bulunduğu Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz hariç 3 milletvekili ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin’in 15 Temmuz Darbesi öncesi Kanada gezisi hakkında çelişkili açıklamalarda bulunmaları kafalarda soru işareti oluşturdu.

İstanbul Olay.com’un haberine göre, Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in danışmanı tarafından açıklanan “vekilin 15 Temmuz Darbe günü hemen öncesinde Kanada’ya gitmedi ve Kanada programı yoktu” söylemlerinin gerçek olmadığı ortaya çıktı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç; “15 Temmuz Darbe öncesi Kanada’ya Pendik Belediyesinin bir programı dâhilinde gittik”, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım; “TBMM Türkiye-Kanada Dostluk Grubu üyesi olarak Kanada’ya gittik.” Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin;  Kanada’ya dil öğrenmek için gittim. Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in danışmanı Halit Bey; “ 15 Temmuz Darbe Öncesi vekilimiz Kanada’ya gitmedi, Kanada programı 15 Temmuz Öncesi yoktu, ancak 07.08.2016 tarihinde Kanada Programı vardı. Ağustos 2016 tarihindeki Kanada programının amacı ise Kanada’da yaşayan Türklere Fetö’yü anlatmak içindi.” diye gazetemize açıklamalarda bulundular.

15 TEMMUZ ÖNCESİ “HEPİNİZ ORADAYDINIZ”

AK Partili milletvekilleri Av. Yılmaz Tunç, Ali İhsan Yavuz, Hurşit Yıldırım, Yusuf Başer ve Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’in 15 Temmuz Öncesi birlikte Kanada’ya gittikleri ortaya çıktı. Gurubun Kanada’nın başkenti Toronto’da bulundukları, Toronto’daki Türk Başkonsolos Erdeniz Şen’le ve konsolosluk çalışanlarıyla bir araya geldiği bilgisi edinildi.

Öte yandan, edindiğimiz bilgilere göre AK Partili milletvekilleri Av. Yılmaz Tunç, Ali İhsan Yavuz, Hurşit Yıldırım, Yusuf Başer ve Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’in Kanada ICMG Anatolia Islamic Center, Kanada MAC (Muslim Association of Canada) derneğini de ziyaret ettikleri ortaya çıktı.

15 Temmuz Öncesi Kanada’da bulunan Milletvekilleri Aynı zamanda Toronto’da Kanada Eğitim ve Gençlik Vakfınca düzenlenen Anatolia Fest 2016, festivaline katıldı.

15 TEMMUZ DARBE ÖNCESİ NEDEN KANADA’YA GİTTİNİZ

Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz hariç 3 milletvekili ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, Kanada gezileri ile ilgili farklı açıklamalarının bulunması da kafalarda soru işareti oluşturdu.

15 Temmuz Darbe Öncesi TBMM. Dostluk gurubunun programı olmamasına rağmen Milletvekilleri neden Kanada’ya gittiler.

Eğer TBMM. Dostluk gurubu Programı olsaydı bile Bir İlçe Belediye Başkanı hangi sıfatla o gezide bulunuyordu.

Milletvekilleri 15 Temmuz öncesi Türkiye’ye döndüklerini beyan ettiler. Gerçekten Darbe Günü Türkiye’de bulunuyorlar mıydı?

Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin’in milletvekillerinden ayrı olarak Türkiye’ye dönmediği dil öğrenmesinden dolayı Kanada’da kaldığı ve Darbeden 4 gün sonra Türkiye’ye geldiği de edinilen bilgiler arasında.

Diğer yandan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un darbeden iki gün önce kanada ya gittiği, darbe gecesi ise gece saat iki den sonra Bartın Meydanında Bartın Valisi ve Bartın Belediye başkanının yanında olması gerekirken Ulus Meydanında olduğunu iddia etmesi de akıllarda ayrı bir soru işareti olarak kaldı.

adminadmin