Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-11-2017 09:09   Güncelleme : 28-11-2017 09:09

AK Parti Samsun İl Başkan Aday Adayı Mehmet Teyyare: Yerli otomobil sanayi Samsun’da yapılsın!

AK Parti Samsun İl Başkan Aday Adayı Mehmet Teyyare yerli otomobil fabrikasının Samsun’da kurulması için başlatılan imza kampanyasına tam destek verdi.

AK Parti Samsun İl Başkan Aday Adayı Mehmet Teyyare: Yerli otomobil sanayi Samsun’da yapılsın!

Tayyare, “Samsun'da Yerli Otomobil Fabrikası İçin lazım gelen Arazi var. İşçi var. Kara, Deniz, Demir ve Hava Yolumuz var” diyerek, “yerli Otomobilin Satış Pazarı olarak, başta Ortadoğu, Asya Ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve İç Pazar olması, Yerli Otomobil Fabrikasının kurulacağı en uygun şehir Samsun’dur” şeklinde konuştu.

Teyyare şöyle devam etti;

Anlayacağınız Un var. Şeker var. Yağ var. Helva Niçin yapılmaz? Yerli Otomobil Fabrikasının Samsun'da kurulması için hiçbir olumsuz sebep yok.

Yerli Otomobil Fabrikası için en uygun yer Terme İlçe’mize bağlı Evci Mahallesi veya Sakarlı Mahallesi Meraları. Samsun –  Ordu Karayolu üstünde olan bu meralarımız, aynı zamanda Denize mesafesi de 100-150 metredir. Burada yapılacak Küçük bir limanla Deniz yolu ile Üretilecek  Arabalar, İhraç Edilecek Ülkelere ve Yurt İçine, kolayca gönderilebilir.

İMZA KAMPANYASI

Yerli Otomobil Fabrikasının Samsun’da yapılması İçin.  Sayın Bakanımız, Milletvekillerimiz,  Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, Siyasi Parti İl Başkanlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Sendikalarımız, Odalarımız, Samsunlu İş Adamlarımız ve Vatandaşlarımız tek yürek olmalı.

 Herkes ön şartsız, bu İşi Siyasete Malzeme yapmadan, Yalnızca Samsunumuzun geleceğini düşünerek, Hep birlikte hareket etmeli ve bu yatırımın Samsun ilimize kazandırılması sağlanmalıdır.

Bunun için Gerekirse Miting Yapalım. Meydanlara çıkalım. İmza Kampanyaları düzenleyelim. Sayın Cumhurbaşkanımıza bir heyet gönderelim.  Dostlar, ağlamayan çocuğa meme Yok. İş İşten geçmeden ayağa kalkmak ve bu yatırım için emek sarf etmek zorundayız. Biz isteyelim, çaba sarf edelim ki, Yüce Rabbimiz de bizlere nasip etsin.

Yerli Otomobil Fabrikası, Samsun Ekonomisini uçurur. Bu bağlamla Otelinden lokantasına, Giyimden Ulaşıma kadar birçok alanda hareketlilik başlar. Vergisel Açıdan Samsun Kabuğunu kırmış olur. Genel Bütçeye yük olmaktan çıkar. Her Kesim Ekonomik olarak canlanır. Yerli Otomobil Fabrikasının Samsun'da Kurulması, Samsunda Sanayi Esnafına da çok büyük bir destek niteliğindedir

Yerli Otomobil Üretiminin Samsun'da yapılması, İstihdam yönünden Samsunun Altın bir çağ yakalamasına sebep olur ki, bu da Hayal ötesi bir vaka olur. Yalnız burada bir şeye çok dikkat edilmeli. Yerli Otomobil Fabrikasında çalışacak personelin, Samsunda öteden beri ikamet eden (En az iki yıllık ikamet mecburiyeti getirilmeli),  Samsunlu İşsiz Gençlerimiz, Otomobil Fabrikasın da İstihdam edilmeli. Samsunlu öteden beri ikamet edenler dururken, dışarıdan elaman getirilmesinin önü kapatılmalı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanları bu işin alt yapısını hiç zaman kaybetmeden hemen yapmalı. Konu ile alakalı çalışmalar bir an önce başlamalı. Bu Taşın Altına ön yargısız herkes el atmalı. Gün bu gündür. Fırsat varken,  her kesim gücü yettiğince,  bu olayın gerçekleşmesi için elinden geleni yapmak zorunda. diye düşünüyorum.

adminadmin