Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-12-2019 09:00   Güncelleme : 04-12-2019 09:00

Ak Parti Samsun’da delege seçimlerini durdurdu mu!

Samsun AK Parti'de bir süre önce delege seçimlerinin durdurulduğu iddiaları gündeme gelmişti.

Ak Parti Samsun’da delege seçimlerini durdurdu mu!

AK Parti Samsun İl Başkanlığından alınan bilgiye göre İddiaların aksine AK Parti Samsun’da bir delege seçimi takvimi ilan etmedi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı ve genel merkezin istişareleri sonucunda delege seçimlerinin Aralık ayı ortalarında yapılması öngörülüyordu.

İlçelerin koordinasyonlarını ve hazırlıklarını tamamlayabilmeleri için delege seçim takvimi yeniden masaya yatırıldı ve genel merkez ile yapılan istişarelerle belirtilen takvimden bir sapma yapılmadan AK Parti Samsun’da delege seçimleri planlandığı gibi yine Aralık ayı içeresinde gerçekleştirilecek.

Samsun’da AK Parti Genel Merkezi geçtiğimiz günlerde sürpriz bir talimatla, Samsun'da yapılacak ilçe delege seçimlerini durdurulduğu iddiaları gündeme gelmişti.

İddialar daha da ileri gitmiş ve Samsun AK Parti'de İlçe delege seçimleri ile ilgili hazırlıklar sürerken, genel merkezin Samsun'da bazı ilçe başkanlarını da görevden alınacağı ortaya atılmıştı.

Son bilgilere göre AK Parti’nin Samsun’da delege seçimlerinin iptali veyahut ileri bir tarihe atılması gibi bir durumun söz konusu olmadığı, sadece seçim takviminin ilçelerin durumlarına göre yeniden düzenlenmesi gibi bir durum var.

 

adminadmin