Güncel
Giriş Tarihi : 27-12-2013 11:14   Güncelleme : 27-12-2013 11:14

AK PARTİ'DE DİSİPLİN İSTİFASI!

AK Parti'den milletvekili Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan Haluk Özdalga'nın kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Erdal Kalkan, sevk üzerine Ak Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Ertuğrul Günay da 'İstenmediğimiz yerde durmayız' dedi

AK PARTİ'DE DİSİPLİN İSTİFASI!
Radikal’in Haberine Göre  Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik yaptığı yazılı açıklamada İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ve Ankara milletvekili Haluk Özdalga’nın ‘kesin ihracı’ için Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini bildirdi.
 
Çelik, bu gece geç saatlerde toplanan AK Parti MYK’sından çıkan karara göre gerekçeyi şöyle açıkladı; “Son zamanlarda parti disiplinine ve politikalarına temel ilkelerimize ve hükümet icraatlarına aykırı, partimize ve hükümetimize tahkir ve tezyif edici sözlü ve yazılı beyanlarından dolayı, tedbirli olarak kesin ihraç edilmeleri talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu’na sevk edilmelerine MYK’mız tarafından karar verilmiştir.”

TWİTTER'DAN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI
 
 
AK Parti MYK'sında kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Twitter'dan partiden istifa ettiğini açıkladı.
 
Kalkan şunları yazdı: "Ben bu partiye askeri müdahale döneminde girdim. Sn.Erdoğan'dan önce tavır koydum. Siyasi partiler demokratik rejimin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partiler kimsenin babasının çiftliği değildir. Hele Sn Tayyip Erdoğan 'ın değil, onlar milyonlarca insanın yarattığı sosyal varlıklardır. Hükümet ve iktidar ve parti disiplini yolsuzlukları, hırsızlıkları, soygunu engellemek için vardır. Bu iş burada bitmez. Yüce Halkımız herşeyi görüyor. Hakem Halkımız olsun. Kurtuluş savaşı yapan bu Halk bunu da çözer. Kalkınma Partisinden istifa ediyorum.Biliniz ki Dünya dönüyor Halkımızda aptal değil,yolunuz kapalıdır."
 
Erdal Kalkan'ın istifa ettiğini duyururken partisinin adındaki "adalet"i atıp sadece Kalkınma Partisi yazması dikkat çekti.

GÜNAY: İSTENMEDİĞİMİZ YERDE DURMAYIZ
 
Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, ihraç haberleri üzerine twitter'dan 2 mesaj yayınladı.

Mesajlar şöyle: "Yarın Cuma!

Yolsuzluklara karşı çıktığımız için
istenmediğimiz yerde durmayız.
Daha yolun başındayız.
Allah, doğruların yardımcısı olsun!"
 
"Temiz siyaset" mücadelesini sürdürmek için
partiye/ mevkiye/ makama ihtiyaç yok!
Sadece temiz bir vicdana
ve sağlam bir imana ihtiyaç var!

RADİKAL
adminadmin