Genel
Giriş Tarihi : 07-09-2017 13:20   Güncelleme : 07-09-2017 13:20

Almanya Seçimlerinde Erdoğan Afişi

​Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye düşmanı partilere oy vermeyin” çağrısı sonrası Almanya sokaklarında seçim afişleri asıldı.

Almanya Seçimlerinde Erdoğan Afişi

Almanya 24 Eylül’de sandık başına gidiyor. Seçimde Angela Merkel’in Hristiyan Demokrat Birliği’yle (CDU) Martin Schulz’un Sosyal Demokrat Parti’si (SPD) favori partiler.

Göçmenlerin kurduğu Alman Demokratlar Birliği (Allianz Deutscher Demokraten / AD-D) ise seçim çalışmaları kapsamında farklı bir yol tercih etti.

Parti, Erdoğan’ın seçimlere yönelik “Türkiye düşmanı partilere sakın ha oy vermeyiniz. Türkiye dostu olanlarla beraber olun. küçük partiymiş falan buna da bakmayın, onlara oyunuzu verin, onları büyütelim” konuşmasını afişlere bastırdı. Ayrıca bir de propaganda videosu hazırlatıldı.

TÜRKLERİN SOKAKLARINA ASILI

Afişler, Türklerin yoğun olduğu Duisburg sokaklarına asıldı.

Alman Demokratlar Birliği Duisburg İl Başkan Yardımcısı Muhammed Bozkurt, kampanyalarına dair şunları anlattı: “Cumhurbaşkanımızın fotoğrafının yer aldığı afiş, partimizin genel merkezi tarafından alınan kararla hazırlanmıştır. Biz de yerelde seçmene ulaşabilmek için sokaklara dağıtıyoruz. Afişte yer alan sözler de, birebir cumhurbaşkanının ifadeleridir.”

DHA

adminadmin