Genel
Giriş Tarihi : 16-10-2018 08:33   Güncelleme : 16-10-2018 08:33

Altınları Değerlendirmenin Yolu

Altın birikimlerinizi nasıl değerlendirebileceğiniz konusunda aklınız halen karışıksa altın hesabı kavramı ile henüz tanışmamışsınız demektir.

Altınları Değerlendirmenin Yolu

Artık evde gizli bir yerde altınları saklamaya çalışma dönemi sona erdi. Hem hırsızlık riskini bertaraf etmek hem de altınlarınızın sürekli değer kaybetmesini önlemek için siz de bu hesap türünden faydalanabilirsiniz. Üstelik altın hesabınız her türlü riske karşı içinizin daha rahat olmasını da sağlar.

İstendiğinde altınların fiziki karşılığının gram olarak banka şubelerinden çekilmesi de mümkün oluyor. Yani beklenmedik durumlarda nakit ihtiyacınız doğarsa banka şubesine giderek altın hesabınızda bulunan altınlardan dilediğiniz oranda gram olarak ödeme alabiliyorsunuz. Karşınıza birkaç farklı altın hesap türü çıkacak. Kendinize ya da gelecek planlarınıza en uygun olanını kolayca seçebilirsiniz.

En Cazip Altın Hesap Türü Hangisi?

Örneğin altın cari hesabı altınlarınızla ilgili hem saklama hem de tasarruf amacıyla kullanabileceğiniz bir hesap türüdür. Dilediğiniz zaman altınlarınızı alabiliyor ve satabiliyorsunuz. Bu açıdan herhangi bir sınırlama ya da kota gibi prosedürler ile uğraşmanız gerekmiyor. Cazip bir hesap çeşidi olması çok sayıda kişinin tercihini bu hesap türünden yana kullanmasını beraberinde getiriyor. Üstelik bu hesap türünde minimum işlem tutarı 0.01 gram gibi gayet cüzi bir oran!

Ancak bu hesap türü Kuveyttürk Bankası tarafından sunuluyor. Diğer bankaların hesap türleri ya da sundukları seçenekler çok daha farklı olabilir. Bankanın altın hesabından faydalanmak için mobil şube ya da internet şubesi üzerinden de başvuru yapılabiliyor. Son yıllarda artan hırsızlık olayları karşısında önleminizi almanız gerekiyor. Tüm birikiminizin bir anda kaybolması çok ciddi bir risktir. Alınabilecek en akılcı önlem yöntemi de altın hesabı açtırarak altınların bu hesapta tutulması oluyor.

Kuveyttürk Bankası internet sitesinde konuya dair çok daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Böylece size hangi altın hesap türünün daha uygun olduğunu anlamanız da daha kolay olacak. Aynı zamanda bankanın altın günleri isimli bir ürünü bulunuyor. Bu konuda da mutlaka bankanın web adresinden bilgi alın. Çünkü birikim sahipleri için gerçekten çok cazip bir ürün ve tanışanlar kendi çevrelerine de tavsiye ediyor.

adminadmin