Güncel
Giriş Tarihi : 17-04-2015 15:30   Güncelleme : 17-04-2015 15:30

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversitenin, Amasya bölgesinde en büyük turizm acentesi olduğunu söyledi.

"Turizm Haftası" dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ve  turizm işletme temsilcileri, Rektör Orbay'ı makamında ziyaret etti.

Orbay, yaptığı açıklamada, Amasya'nın Yeşilırmak kıyısında yalıboyu evleri, yöresel mutfağı, folkloru, müzeleri, doğal güzellikleri ile dikkat çeken bir tarih, kültür ve turizm şehri olduğunu belirtti.

Türkiye ve Amasya açısından turizmin öneminin farkında olduklarının altını çizen Orbay, şunları kaydetti:

''Bu amaçla üniversitemiz bünyesine kazandırmayı düşündüğümüz Yabancı Diller Yüksekokulu kurulma kararımız, Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) tarafından uygun görülerek Milli Eğitim Bakanlığına iletildi. Yüksekokulumuzun, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Amasya'nın hizmet sektöründe ihtiyaç duyacağı, yabancı dil bilen kalifiye elemanları yetiştirme noktasında önemli işlevler üsleneceğini düşünüyoruz. Üniversite olarak, turizm alanında ilimizin daha etkin tanıtımının yapılmasına, ilimizin turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin gelişimine dün olduğu gibi bugün de katkı sağlamaya hazırız.''

Kaya ise Amasya'nın tarih, kültür ve turizm alanlarında tanınırlığının artması noktasında Amasya Üniversitesinin akademik, idari personeli ve öğrencilerinin çok önemli görevler üslendiğini vurgulayarak, ''Üniversitenizin son dönemlerde özellikle turizme yönelik projelerini, açılan yeni programlarını ve bu programlara bağlı olarak artan öğrenci sayısını büyük bir memnuniyetle izliyoruz. Üniversitemizle uyumlu şekilde pek çok kültürel, sanatsal etkinlik düzenliyoruz. Bundan sonrada bu tür etkinlikleri artırarak devam ettireceğiz" dedi.

adminadmin