Güncel
Giriş Tarihi : 19-11-2015 20:48   Güncelleme : 19-11-2015 20:48

Antalya Su Yönetimi Ve Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Antalya İl Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Devlet Su İşleri (DSİ) 13

Antalya Su Yönetimi Ve Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı
Antalya İl Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirildi.
Antalya İl Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı DSİ konferans salonunda Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.
Toplantıda DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, taşkına maruz alanların imar izni verilmemesi gerektiğini söyledi.
TÜRKİYE’NİN ORTLAMA YAĞIŞ MİKTARI 650 MİNİMETRE
Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ise, “doğal kaynaklarımız, fütursuzca harcanacak kadar fazla değil. Bunların içerisinde en önemlisi su ve su kaynaklarıdır. Bildiğim kadarıyla Türkiye’nin ortalama yağışı 650 minimetre. Bu Türkiye’de çok farklılık gösteriyor. Bizim için üzerinde durulması gereken yer yaşadığımız Antalya. Antalya bulunduğu coğrafya itibariyle gerçekten taşkınlara ve ani yağışlara maruz bir bölgemiz. Her ne kadar su rezervi bakımından Türkiye’de ilk onda olsak da tedbir almamız gerekiyor “dedi.
ANTALYA KANALLARLA YARIM ADA ŞEKLİNDE KORUNUYOR
Suyun kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Yardımcısı Cevheroğlu, “Hem genel idarenin temsilcisi olan sayın kaymakamlarımız, hem yerel yönetimler, hem de bakanlıkların gerek bölge gerekse il teşkilatları bu konuda muhakkak suretle koordinasyon içinde olmalıdır. Burada benim üzerinde durulmasını istediğim konu her başarının temeli olan samimiyet içerisinde hareket edilmesidir. Afetler başa gelmeden hiçbir şekilde kurumlar bunun ne anlama geleceğini kurumlar maalesef hissetmiyor. Özellikle Ekim 2011’de Serik ilçemizde ölümle sonuçlanan bir afet olmuştu. Fakat ondan sonra dikkat ediyorsanız Antalya’da bu tip afetlerle karşı karşıya kalmadık. Devlet Su İşleri Antalya’yı adeta bir yarım ada şeklinde kanallarla koruyor” diye konuştu.
Antalya İl Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyonu toplantısının ardından Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ve beraberindeki heyet DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür’ü ziyaret etti.
adminadmin