Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-03-2020 18:09   Güncelleme : 12-03-2020 18:09

Atakum Anadolu İHL, TÜBİTAK 51. Proje Yarışmasına Damgasını Vurdu

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, 51. TÜBİTAK lise öğrencileri araştırma projeleri Samsun bölge yarışmasına birincilik ve üçüncülük kazanarak yarışmaya damgasını vurdu.

Atakum Anadolu İHL, TÜBİTAK 51. Proje Yarışmasına Damgasını Vurdu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimler Fakültesi Spor Salonu’nda 9-11 Mart tarihleri arasında gerçekleşen, 51. TÜBİTAK araştırma projeleri yarışmasına 4 proje ile katılan Atakum Anadolu İHL, değerler eğitimi alanında “Demokrasi Algısı Üzerine Kuruluşunun 100. Yılında Bir TBMM Deneyimi ATAMECLİS” projesi bölge 1. olurken tarih alanında ise “Kadına Şiddette Osmanlı Adaleti ve Kadın Davaları” projesi bölge 3.sü oldu.

Ödül töreni bugün saat 10:00’da Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 51. Lise Öğrencileri TÜBİTAK Bölge Yarışmasına, biyolojiden 11, coğrafyadan 7, değerler eğitiminden 7, fizikten 7, matematikten 9, kimyadan 6, psikolojiden 5, sosyolojiden 13, tarihten 8,  teknoloji tasarımdan 12, Türk dili ve edebiyatından 9, yazılımdan 6 olmak üzere 100 proje  sergisiye katıldı. Samsun’dan 43 projenin katıldığı TÜBİTAK yarışmasında, değerler eğitiminden 2, tarih alanında 2 proje sunan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, bölge birincisi ve üçüncüsü olarak iki derece birden kazandı.

Atakum Anadolu İHL Tarih Öğretmeni Lale Yenice koordinatörlüğünde 10. sınıf öğrencileri Betül Zümra Katipoğlu ve Zahide Betül Ateşyürek tarafından hazırlanan bölge 3.sü olan “Kadına Şiddette Osmanlı Adaleti ve Kadın Davaları” projesinde, “ kadına yönelik şiddet” sorununu mahkeme kayıtlarından yola çıkarak Osmanlı Devleti’ndeki görünümü çerçevesinde açıklamaktadır.  ‘Davacı Kadınlar’dan hareketle Osmanlı kadınlarının hukuk kullanımına dair çalışmaların önemli olduğu düşünülerek hazırlanmıştır.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Nurgül Kaya’nın koordinatörlüğünde 10.sınıf öğrencileri Yunus Kesmen ve Ömer Faruk Ok tarafından hazırlanan “Demokrasi Algısı Üzerine Kuruluşunun 100. Yılında Bir TBMM Deneyimi ATAMECLİS” projesi Türkiye Finallerine çıkmaya hak kazandı. Değerler eğitimi alanında bölge 1.si olan projenin amaçları arasında demokrasi anlayışının genç nesilde daha iyi anlaşılmasını sağlamak, TBMM’nin işleyişi hakkında bilgiye sahip olmak, gençlerin ülke meseleleri hakkında kendi görüşlerini ve çözüm önerilerini özgürce ifade edebilmelerine destek olmak, çözüm odaklı hareket etme becerisini kazanmak ve gençlerin ülke meselelerine duyarlılığını arttırmak yer alıyor.  

adminadmin