Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-09-2017 11:25   Güncelleme : 19-09-2017 11:25

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı Açılışı Gerçekleşti

Türkiye’deki İmam Hatip okulları arasında ilk ona giren Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı açılışını dolu dolu bir programla gerçekleştirdi.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı Açılışı Gerçekleşti

Okulun İngilizce, Arapça ve Fen Sosyal Bilimler bölümlerinin tanıtımının yapıldığı açılış programında öğrenciler, İngilizce ve Arapça sunumlar yaptı.

Açılış programına, Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı İbrahim Sandıkçı, Okul Aile Birliği Başkanı Av. Mehmet Cem Yazgan, Okul Müdürü Zahit Köseoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Arapça, İngilizce ve Fen- Sosyal Bilimler olmak üzere 3  alanda proje eğitimi veren Türkiye’nin Tek  okulu Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, , 4 yıllık tecrübenin sonunda 2017 Teog yerleştirme sonuçlarında büyük bir başarı kazandı.

Sadece Samsun’un Değil Türkiye’nin Okulu

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, sadece  Samsun’un değil Türkiye’nin de okulu olduğunu ispatladı. Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerin tercih ettiği  Atakum Aihl’de,  Samsun ile birlikte Muş, Hatay, Mersin, Tokat, Rize, Sivas, Antalya, Kastamonu, Trabzon,  Giresun ve birçok ilimizden gelen öğrenciler eğitim alacak. 

“Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni çok önemsiyorum

Açılış programında öğrencilerle bir araya gelerek konuşma yapan Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, “Ben Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni çok önemsiyorum. Tereddütsüz bu bölgede, Karadeniz bölgesinin tümünde Anadolu imam hatip olarak bizim en başarılı okulumuz burası. Biz elimizden geldiğince buranın teknik imkânlarının gelişmesi için sizlerin faydası adına gelişmesi için de çaba sarf ediyoruz. Biz  Anadolu imam hatipler arasında çok çok farklı bir pozisyondayız ve Samsun’u temsil açısından da çok güçlü bir noktadayız. İnşallah bunun bilinciyle sizler çeşitli yarışmalara, münazaralara, kompozisyonlara gireceksiniz, burada hedef  Samsun değil, temel aldığımız şey  Samsun ve Samsun ismini yükseltmek olmalı. Sizler zaten seçilerek geldiniz, çaba göstererek geldiniz,  Samsundaki birincilik zaten bizim olmalı. Olduğu zaman da biz şunu hedeflemeliyiz ; Samsun’un adını nasıl duyurabiliriz, Karadeniz’in adını nasıl duyurabiliriz, bu çok çok önemli. Bunu da nasıl yaparız, ben size şunu tavsiye edeyim, belki arkadaşlarınızdan farklı yerlerden gelenler var, okullar arası iletişimi biraz geliştirmemiz lazım. Yani sadece kendi okulunuzda kendi sınıfınızda kapalı kalmayın, gidin Kartal Anadolu Lisesi’nden Kadıköy Anadolu Lisesi’nden değişik arkadaşlar, farklı kulüp çalışmaları yaparken onlarla ortak bir şeyler yapın” diye konuştu.

2017-2018 Eğitim- Öğretim Açılış Programı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

adminadmin