Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-12-2018 09:07   Güncelleme : 19-12-2018 09:07

Atakum TSM Korosu'ndan Muhteşem Konser

Atakum TSM Korosu'ndan Muhteşem Konser

Samsun Atakum TSM Korosu; Şef ve bestekâr Volkan Sağlam'ın yönetiminde, harika bir konsere daha imza attı.

22 bay, 36 bayan korist, 20 saz ve 1 de sunucu olmak üzere 79 kişiden oluşan dev konserin güzide sanatçılarının bu muhteşem konserini izlemek için konser salonuna sığmayan musıkiseverler, merdivenlere oturarak konseri izlediler.

Konser; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı. Koro ses ve saz sanatçıları; Şef, besteci Volkan Sağlam'ın yönetiminde, Atakum Sanat Merkezi'nde, musıkiseverlerle bir araya geldiler.

Sunuculuğunu Songül Kubin'in yaptığı, 2 Bölüm şeklinde icrâ edilen konserin 1. Bölümü'nde 16, 2. Bölüm'de de 16 olmak üzere 32 eser seslendirildi.

Konserde; Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı; artık Atakum'a bu konser salonunun yeterli gelmediğini, yeni bir salonun önümüzdeki dönemde inşa edileceğinin müjdesini verdi.

Konserin 1.Bölümü'nde okunan şarkılar:

Suzinak Peşrev, Bir günah ettimse cana süznak oldum yeter - Beste: Selanikli Ahmet Efendi, Dokunma kalbime zira çok incedir, kırılır: Beste: Gavsi Baykara, Unutulmuş değilsin, adın saklı kalbimde: Beste: İrfan Özbakır- Güfte: Halit Çelikoğlu, solist: Dilek Akdeniz, Şimdi uzaklardasın- Söz- Müzik: Zeki Müren- Solist: Cevat Öztürk, A benim mor çiçeğim- Osman Pehlivan' dan alınmıştır, Anlatamam bu aşkın hikayesi: Beste: Mustafa Çağlar, Hüsranla gönül hep inler: Söz-Müzik: Neveser Kökdeş- Solist: Gülten Atan, Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar: Teoman Alpay- H. Münir Ebcioğlu- Solist: Tuğçe Yetkin, Aşkım, cananım, sevgili sultanım: Dr. Hüseyin Balkancı- Göksel Baktagir-solist ( Şef ) Volkan Sağlam, Dün Göztepe' nin neşeli bir alemi vardı: Hüseyin Mayadağ- Teoman Alpay, Gökten yağmur değil- Şafak Atayman- Bilge Özgen, Gözlerine yıllarca baksam: Söz: Prf. Dr. Recep Ünal, Beste: Selahattin Sağlam ( Şef Volkan Sağlam' ın merhum babası )- Solist: Recep Ünal, Ayrılık rüzgarı gönlüme doğuyor: Söz- Müzik: Kamuran Yarkın- Solist: Hülya Tan, Sen imkânsızsın: Neşe Şen- Cem Yıldız- Solist: Ömer Özmersin, Vardar ovası / Zilli Maşa.

2.Bölüm:

Leyla ela gözlü: A. Hamdi Tanpınar- Halil Karaduman, Eylül yalnızı kalbim: Söz- Müzik: Nihat İncekara, Unutulmaz adınla: Rüştü Şardağ- Selahattin Erköse, Hani o bırakıp giderken seni: Orhan Seyfi Orhon- Yusuf Nalkesen- Solist: Halil Boyacı, Canım sevginle ben: Hedise Işıtan- Selahattin Sağlam- Solist: Atiye Ürer, İlk aşkı unutmak: Nurettin Baykal- ZiyaTaşkent- Solist: Seniha Cengizhan, Gel sevgili gibi otur yanıma: Mustafa Töngemen- Beste Erol Özbayram ( Samsunlu merhum besteci ), Sarsam seni gül dudaklım: Mustafa Töngemen- Erol Özbayram, Sarsam seni gül dudaklım: Mustafa Sevilen- Yıldırım Gürses, Ömrümüzün baharı- Beste: Erol Sayan, Veda Makamı: Söz- Müzik: Gökhan Tepe- Solist: Berkay Berker, Bu yürek yangını : Söz: Münire Aksaray ( Merhume -İst.)- Hüseyin Bitmez- Solist: Oya Verim, Avuçlarımda hâla sıcaklığın var: Güfte ve beste: Yusuf Nalkesen- Solist: Serdar Demir, Kar tanem, nur tanem: Söz- Müzik: Göksel Baktagir- Solist: Nuri Beyhan, Hatırla sevgili: Söz- Müzik- Muhlis Sebahattin Ezgi- Solist: Simon PetaSsendawula, Bir destan dolaşır Bolu Dağı' nın: Hasan Kaya Manioğlu- Beste: Prof. Dr. ( Merhum ) Selahattin içli, Tarihinden bellidir neslimin yaşı: Söz: Emre Güney- Beste. Selçuk Murat Kızılateş.

Konsere, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi, Samsunlu Bestecilerden Muhterem Sezgin, Şahin Çangal, Samsun Devlet Korosu şeflerinden Nihat Gönül, Besteci ve koro şefi Cavit Ersoy' un eşi Yeter Ersoy, Samsun Sinoplular Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal ve dernek yönetimi ile üyeleri, Bafralı söz yazarı Oktay Zerrin ile Bafra ve civar il ve ilçelerden gelen musıkiseverler katıldı.

Konserde, Koro' nun hemen üst kısmında dalgalanan Türk Bayrağı eşliğinde seslendirilen istiklal Marşı ile sahnede selam veren genç bir Mehmetçik, konsere derin bir anlam ve nefis bir görüntü kattı. Bu esnada Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Bestekarlar; Muhterem Sezgin, Şahin Çangal, Devlet Korosu Şefi Nihat Gönül sahneye davet edildi ve koro ile birlikte şarkıları ve marşları seslendirdiler.

Bu görüntü izleyicilerden büyük alkış alırken; salonu dolduran herkes ayakta alkışlarla bu güzel ve anlamlı tabloya destek verdi.

Konser, sanatçılara çiçek takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun

Videolar 1: https://www.facebook.com/oktay.zerrin.3/videos/vb.100011905597559/482818685458314/?type=2&video_source=user_video_tab 

Video 2: https://www.facebook.com/oktay.zerrin.3/videos/vb.100011905597559/482806022126247/?type=2&video_source=user_video_tab

adminadmin