Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-01-2019 09:44   Güncelleme : 20-01-2019 09:44

Babacan’ın Usta Kriptosu Erhan Usta İP'e geçiyor!

EYT’lileri provoke eden, “Cumhur İttifakı vazgeçilmez değildir” diyen Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, şimdi de İyi Parti’nin ‘Samsun adayı’ olmaya hazırlanıyor.

Babacan’ın Usta Kriptosu Erhan Usta İP'e geçiyor!

FETÖ ile mücadele kapsamında hükümetten uzaklaştırılan Ali Babacan’ın müsteşarı Erhan Usta’nın MHP ile AK Parti’nin arasını açmaya çalıştığı iddia edildi.

MHP’den ihraç edilen Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta’nın İyi Parti’ye geçmesi bekleniyor. Usta, İyi Parti’ye katılmaya sıcak baktığı açıklamaları yaparak; aslında MHP ile AK Parti’nin arasını açmaya çalıştığını ifşa etti. Daha önce ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ ile ilgili provokatif açıklamalar yaparak AK Parti’yi zor duruma düşüren Usta, MHP’de ‘yönetim boşluğu’ olduğu algısı da ortaya çıkarmıştı. Hükümet, spekülatif dış saldırıları ile boğuşurken; 6,3 milyon kişi için ‘emeklilik’ isteyen Usta, zor durumdaki ekonomik veriler için 750 milyar Lira’lık yeni bir yük çıkarmaya kast etmişti. Cumhur İttifakı’nın bozulmasına yol açan Usta’nın Meclis’teki EYT teklifi, geçmişiyle ilgili de soruşturma çıkardı. Usta’nın uzun yıllar Ali Babacan’ın müsteşarı olarak görev aldığı, MHP’ye ise bir proje olarak girdiği ifade edildi.

SAMSUN ADAYI OLACAK

Ali Babacan’ın AK Parti ile arası FETÖ mücadelesi sonrası ayrılmıştı. Babacan’ın en yakın adamlarından biri olduğu belirtilen Erhan Usta, EYT’ten sonraki hamlesiyle yine ittifak birlikteliğini hedef almıştı. Bir aylık ayrılık sonunda yeniden bir araya gelen Cumhur İttifakı için Usta, “Olmazsa olmaz değil. Jest ile rest arasında bir harf fark vardır” diyerek yeniden partiler üstü birlikteliği dinamitlemeye kalkmıştı. Adeta MHP’nin içinde bir Truva atı olarak görev yapan Usta, bu defa Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından Disiplin Kurulu’na verilmişti.

EYT provokasyonu sonrası ‘grup başkanvekilliği’ görevinden uzaklaştırılan Usta, ittifak sözlerinin ardından MHP’den kesin şekilde ihraç edilmişti. Erhan Usta’nın İyi Parti ile 31 Mart Yerel Seçimleri’nde büyükşehir belediyesi için hazırlık yapması, gerçek niyetini de ortaya çıkardı.

Diriliş Postası

adminadmin