Gündem
Giriş Tarihi : 12-03-2014 16:36   Güncelleme : 12-03-2014 16:36

BAŞKAN DEMİRTAŞ'A AÇIK MEKTUP

Hedef Halk Gazetesi Editörü Yener Cabbar İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a açık bir mektup yazdı..

BAŞKAN DEMİRTAŞ'A AÇIK MEKTUP
Mektubun içeriği tahmin edileceği gibi, günlerdir; gazetelerde çıkan İlkadım Belediyesi’nin kasasından yapılan 'harcamalarınızla ilgili'..
 
İşte Yener Cabbar’ın mektubundan öne çıkanlar:

Nereden nasıl çakıl alınmış, oto bakımı yapılmış, kaç liraya gezi düzenlenmiş, kaç lira ödenmiş anlamam..

O hesapla ilgili işleri, işin muhatapları daha iyi bilir..
……………….
İlkadım Belediyesinin Şubat ayı ödeme listesi incelendiğinde bir gazeteye defalarca verdiğiniz tam sayfa renkli günlük reklam bedelinin 5 bin liranın üzerinde görülmesi 'akıllara zarar bir durumdur'..

İlkadım halkının parasının bu şekilde harcanması, 'Basın İlan Kurumu'na o gazetenin verdiği rakam bu şekilde' gibi bir açıklamayla izah edilmeyecek kadar 'uçukluk ve gariplik içermektedir'..

Aynı reklamın farklı gazetelerde 'arada kat ve kat fiyat farkı' olması hayatın olağan akışıyla hiç bir ilgisi olmadığı gibi, irdelenmesi gereken bir hal almıştır..
Ayrıca haksız rekabet içermektedir..

Usulsüz veya kitabına uydurulmuş denilse de asla ve asla 'etik' değildir..
Sizin dikkatinizden kaçtı desek de, kamunun parasını harcayan görevlilerin böylesine fiyat farkını görememesi ve ısrarcı davranması, düşündürücüdür..
Ki; yaygın basın olan Posta Gazetesi'ne verilen reklam bedeli de 1200 liradır..

Ve talep..

Sayın Başkan Demirtaş..

'Dürüstlük, sözüm özüm bir' sözünüzden yola çıkarak, Samsun'da yayınlanan gazetelerin özel veya kamuya uyguladığı 'gerçek reklam fiyatlarının' tespit edilip, uçuk noktadaki fazlasının, o reklamları 'İlkadımlı'nın parasını düşünmeden, fiyat farkı gözetmeksizin veren görevlilerden tahsil edilip', belediyenin kasasına geri
konulmasıdır..

Ayrıca kamuoyunun 'konunun takibiyle ilgili' bilgilendirilmesi de her türlü iddianın havada uçuştuğu bu dönemde elzemdir..

Bu konuda Belediyedeki yetkili çalışanlara, sorduğumuz sorulara yanıt alamadığımız ve herkesin bir başkasını ‘muhatap olarak göstermesi ‘  ve açıklayıcı tek yanıt alamadığımdan bu mektubu size hitaben yazdığımı belirtirim..
…………………

A.YENER CABBAR
 
adminadmin