Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 20-01-2020 14:48   Güncelleme : 20-01-2020 14:48

Bütün Sapkınlıklar Böylesine İyi Niyetli Cümlelerle Başlıyor.

Bütün Sapkınlıklar Böylesine İyi Niyetli Cümlelerle Başlıyor.

Kendisi benim de yakından tanıdığım, iyi niyetinden ve samimiyetinden asla şüphe duymadığım, çok ciddi manada ilmi bir birikimi olan, tanıdığım kadarıyla Sünnî bir gelenekten gelen, ilâhiyat alanında Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birisinde öğretim görevlisi olarak görev yapan Doç. Dr. bir arkadaşımın facebook üzerinde yapmış olduğu bir paylaşımı okudum.

 

Yazmış oldukları ilk bakışta gerçekten insanı cezp ediyor, ancak görüş belirttiği alanın KIYAMETİN KOPACAĞI ANA KADAR GEÇERLİLİĞİ göz önüne alındığında ortaya bazı sıkıntılı durumların çıkabileceği yönünde kaygılarım oluştu ve bu kaygılarımı sizinle paylaşmak istedim.

Arkadaşımın şahsiyetinin ve kişilik haklarının korunması açısından kimliği ile ilgili herhangi bir bilgiyi özellikle paylaşmıyorum, çünkü kendime yapılmasını istemediğim bir şeyin başkasına yapılmasını da elbette bir Müslüman olarak istememem gerekir.

Öğretim Görevlisi arkadaşım demiş ki:

“ İyice düşündüm, taşındım, araştırdım ve gördüm ki, meğer İslam'ın birinci şartı kelime-i şahadet değilmiş. GÜVENİLİR İNSAN olmakmış. Mümin kelimesi de zaten bunu ifade ediyor. Güvenilmeyen insana gittikçe mümin diyesim gelmiyor.”

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN