Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-08-2017 09:33   Güncelleme : 18-08-2017 09:33

Canik Kent Konseyinden Kodlama Eğitimi

“Herkes İçin Kütüphane” projesi kapsamında Canik Belediyesi Mevlana Eğitim Kültür ve Yaşam Kampüsü kütüphanesinde öğrencilere kodlama eğitimi verildi.

Canik Kent Konseyinden Kodlama Eğitimi

HERKES İÇİN KÜTÜPHANE

Canik Kent Konseyi Gençlik Meclisinin himayesinde 8-9 Ağustos tarihlerinde Canik Belediyesi Mevlana Eğitim Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde bulunan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi kütüphanesinde, Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezinin yürüttüğü ‘’ Herkes için kütüphane ‘’ projesi kapsamında öğrencilere  “Kodlama Eğitimi” verildi.

BU ROBOTU BEN KODLARIM

İki gün süren kodlama eğitiminde öğrencilere kodlama eğitmenliği eğitim almış alanında uzman öğretmenler Necip Mert Yürüker, Mehmetcan Çişe ve Emre Yorgancı tarafından bilgiler verildi. Eğitim sırasında çocuklara bilgisayarlarda oynadıkları oyunların arka yüzünü anlatıldı. Çocuklara kendi oyunlarını yapmak ve kendi yaptıkları oyunları oynama deneyimini yaşamalarına imkan sağlandı. Canik halkından alınan olumlu mesajlar neticesinde Canik Kent Konseyi Gençlik Meclisi bu etkinlikten aldığı dönütlerin mutluluğu ışığında ve Canik halkının isteği üzerine bu etkinlik devam ettirilecektir.

adminadmin