Güncel
Giriş Tarihi : 05-08-2014 10:01   Güncelleme : 05-08-2014 10:01

CANİK’İN LOGOSU DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Canik Belediyesi'nin yeni logosu Çin'de düzenlenen Hiiibrand Ödülleri Yarışması'nda dünya üçüncüsü seçilerek bronz madalya kazandı

CANİK’İN LOGOSU DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Canik Belediyesi'nin yeni logosu Çin'de düzenlenen Hiiibrand Ödülleri Yarışması'nda dünya üçüncüsü seçilerek bronz madalya kazandı.

 

Canik Belediyesi'nin "Türkiye'nin Gözbebeği" sloganıyla 2012 yılında belirlediği logosu 3. yılını kutlayan Hiiibrand Ödülleri Yarışması'nda 3. oldu. Marka tasarımını onurlandıran uluslararası bir ödül olan ve Çin'de düzenlenen Hiiibrand Ödülleri Yarışması'na katılan Canik Belediyesi logosunu, ABD, Almanya İngiltere ve Perulu 6 hakemden oluşan seçkin bir jüri topluluğu ödüle layık gördü. Ödülün belgesini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Seylan Başkan Genç’e teslim etti.

 

Logonun, dünya üçüncüsü olmasının kendilerini onurlandırdığını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Dünya çapında girişimlere, tasarım kuruluşlarına, tasarım şirketlerine, tasarımcılara ve öğrencilere açık olan Hiiibrand ödülleri, onların en iyi kimliklerini, logo ve tasarım çalışma paketlerini bir araya getirmektedir. Böyle ciddi bir yarışmada belediyemizin logosunun ödül alması bizleri mutlu etmiştir. Canik Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerin yanında logomuzla da öncü olmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

 

Doç. Dr. Ali Seylan tarafından çizilen ve Canik Belediyesi'nin yeni yüzü olan logo, Canik'teki değişim ve gelişimi yansıtıyor. Sahip olduğu mavi renkle Karadeniz ve gökyüzünü yansıtan, aynı zamanda özgür bir geleceğe, açık bir ufka da vurgu yapıyor. "C" harfiyle Canik Belediyesi'ni anlatan logo, dönüşüm işaretiyle de geçmiş, gelecek, dönüşüm, gelişim, ilerleme, çeşitlilik gibi anlamlar ifade ediyor.

adminadmin