Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-01-2017 16:29   Güncelleme : 24-01-2017 16:29

Canik'te Anıt Toplantısı

Samsunspor'un 20 Ocak 1989’da geçirdiği kazanın 28. yıl dönümünde 20 Ocak Anıtı için düğmeye basan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehri heyecanlandıran proje için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Genç, anıt projesi için grafiker, tasarımcı, mimar, peyzaj mimar ve mühendislerden oluşan komisyonlarla toplantı düzenledi.

Canik'te Anıt Toplantısı

Samsun 20 Ocak Anıtı'na kavuşuyor. 20 Ocak 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında trafik kazası geçiren Samsunspor'un bu acı günün anısını ölümsüzleştirmek isteyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in, anıt projesini açıklaması şehirde heyecana neden olurken, Başkan Genç, anıtı bir an önce hayata geçirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde anıt yapılması planlanan alanda incelemelerde bulunan Genç, projeyi ortaya çıkaracak olan grafiker, tasarımcı, mimar, peyzaj mimar ve mühendislerden oluşan komisyonlarla toplantı düzenledi.

PROJE TOPLANTISI YAPILDI

Canik Belediyesi'nde gerçekleştirilen ve Başkan Yardımcısı Alican Usta’nın da yer aldığı toplantılarda, projenin detayları görüşülürken, fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıya katılanların tek tek fikirlerini alan Başkan Genç, Samsun'a ve Samsunspor'a yakışan bir anıt yapmayı hedeflediklerini söyledi. 20 Ocak Anıtı'nın bugüne kadar yapılmamış olmasının şehir için bir eksiklik olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Çalışmalarımızı başlattık. Ortaya konulacak projeleri kamuoyunun beğenisine sunacağız. Samsun halkının beğendiği ve olmasını istediği anıtı inşallah en kısa sürede yapacağız. Bu konuda hızımızı kesmeyeceğiz" dedi.

FARKLI PROJELER HAZIRLANACAK

Samsunspor'un, Samsun'un markası olduğuna işaret eden Başkan Osman Genç, "2 Ocak'ta aldığımız meclis kararı ile birlikte kısa zamanda çok iyi yol aldık. Hayata geçirmek için adım attığımız anıt projemize Samsun kamuoyunun da büyük destek vermesi bizlere daha da şevk veriyor. İnşallah bu eksikliği en kısa sürede gidereceğiz. İlgili uzmanlar bizlere hazırladıkları projeleri sunacak. Ancak Samsun halkı da proje ile ilgili fikirlerini bizlere ulaştırabilir. Hazırlanan projelerin içinden beğenilen ve yapımı uygun olan en güzel projeyi uygulayacağız" diye konuştu.

KARAYOLLARI’NDAN İZİN İSTENDİ

Anıtın yapılması planlanan alanla ilgili girişimlerde de bulunduklarını ifade eden Başkan Osman Genç, 2Havza yakınlarında kazanın yaşandığı yer Karayolları’na ait bir arazidir. Dolayısıyla bu arazinin tahsisi için Karayolları’nın izin vermesi gerekiyor. Geçtiğimiz Pazartesi itibariyle izin talebimizi Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne elden ilettik. İnşallah iznin Karayolları tarafından en kısa zamanda verileceğini düşünüyorum. Alan ile ilgili gerekli izni almamızın ardından projenin somut kısmına geçebiliriz” ifadelerini kullandı.

GENİŞ ÇAPLI PROJE

Anıt projesini geniş çaplı planladıklarına vurgu yapan Başkan genç, "Daha önce de açıkladığımız gibi bu proje sadece anıt objesinden oluşmayacak. O bölgede insanlarımızın araçlarını park edebileceği, dua edebileceği, abdest alabileceği düzenlemeler de gerçekleştireceğiz. O güzel insanlar Samsunspor uğruna hayatlarını kaybetti. Biz onların hatırasını orada yaşatmaya kararlıyız. Anıt projemizin yanısıra inşallah Samsunspor tarihini anlatan kitabı da en kısa sürede hazırlayacağız. Böylece çocuklarımız ve gençlerimiz Samsunspor'un şanlı tarihini daha iyi öğrenecek" şeklinde konuştu.

adminadmin