Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-04-2017 11:01   Güncelleme : 04-04-2017 12:13

CHP Referandumun bir maddesinde fire verdi

Samsun Haber - CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz, milletvekilliği seçilme yaşının 18’e indirilmesine EVET diyeceklerini açıkladı.

CHP Referandumun bir maddesinde fire verdi

Samsunsabah’ta yer alan haberde, Anayasa değişikliği referandumu için hayır kampanyası başlatan CHP’nin değişiklik maddelerinden birisi olan seçilme yaşının 18’e indirilmesine CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın meclise teklif verdiğinin ortaya çıkmasının ardından CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz de EVET diyeceklerini açıkladı.

CHP Samsun il başkanı Tufan Akcagöz Samsunsabah’a yaptığı açıklamada, CHP olarak gençlerin siyasete katılımları için en çok gayreti partilerinin gösterdiğini, gençlerin geleceğine önem verdiklerini ve 18 yaşında seçilme hakkına karşı olmadıklarını ve meclise daha önce değişiklik için teklif sunduklarını ifade etti.

BAŞKA MADDE YOK

Akcagöz, “Biz parti olarak 18 yaşında seçilme hakkına karşı bir parti değiliz, biz 18 maddelik anayasa değişikliğinin içerisinde diğer maddelerin arasına yerleştirildiği için paketin tamamına hayır diyoruz. Tek başına 18 yaşında seçilme hakkı gelirse parti olarak kabul edeceğimiz bir uygulama. Ama yanında bu madde kullanılarak, dayatma yapılarak başka maddelerinde kabul edilmesini kimse beklemesin. 18 maddelik anayasa değişikliği maddelerinin içerisinde kabul edebileceğimiz tek madde budur” dedi.

adminadmin