Analiz
Giriş Tarihi : 23-04-2018 11:58   Güncelleme : 23-04-2018 11:58

CHP’nin Kılıçdaroğlu’nu Tasfiye Planı

​Delege oyunlarıyla makamını kağıt üzerinde korumayı başaran Kılıçdaroğlu, hayatının en zor iki ayını yaşamaya başladı.

CHP’nin Kılıçdaroğlu’nu Tasfiye Planı

Birinci ihtimal;

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olur da sürekli tekrar ettiği er meydanına çıkıp seçimi kaybederse 25 Haziran’da milletvekili bile olamayan ve 9. kez er meydanında yenilmiş eski bir CHP’li olacak. Bu durumda CHP’nin başında kalması artık imkansız hale gelecek.

İkinci ihtimal;

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce, İlhan Kesici gibi başka bir CHP’liyi ilan ederse, sırf milletvekili kalabilmek uğruna kaçan bir korkak olarak anılacak.  Sürekli “Er meydanına çık” diye meydan okuduğu Erdoğan’dan korkmuş ve kaçmış biri olarak CHP’nin başında kalması artık imkansız hale gelecek. Üstelik bu aday Kılıçdaroğlu’nun oy kapasitesi olan yüzde 26’dan bir fazla oy alırsa; 22 Mayıs 2010’dan bu yana CHP’nin bütün başarısızlıklarının hepsinin sorumlusu kanıtlanmış olacak.

Üçüncü ihtimal;

Kılıçdaroğlu, Meral Akşener’i aday ilan ederse bu durumda da CHP’yi kurumsal olarak seçimden düşürmüş ve bu hatayı ikince kez yapmış basiretsiz bir başkan olarak CHP’nin başında kalması artık imkansız hale gelecek.

Dördüncü İhtimal:

Abdullah Gül gibi bir ismi açıklama halindeyse bu tam anlamıyla siyasi intihar olacaktır. Hiç kimse CHP’nin kemik tabanını Abdullah Gül’e oy vermeye ikna edemez. “Erdoğan gitsin de, memleket batıyorsa batsın/Edirne’yi Enver alacağına Bulgar alsın” diyen müstemlekeler hariç hiçbir CHP’li seçmen Abdullah Gül’e oy vermez. Üstelik HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir’in, dün Abdullah Gül’e aday olması için yaptığı çağrıdan sonra Abdullah Gül, HDP tarafından kirletilmiştir. Abdullah Gül, Ziya Pir’in çağrısından sonra aday olmaya karar verirse, ertesi gün bütün gazete manşetlerinde bu haber “PKK’nın adayı Abdullah Gül" olarak duyurulacaktır.  Bu durumda da Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başında kalması artık imkansız hale gelecek.

Dün, İP’e 15 milletvekili hediye eden Kılıçdaroğlu’nu bekleyen sorular ise baş ağrıtacak cinsten zor sorular olarak tarihe geçti.

YSK’nın yaptığı açıklamaya göre İP’in seçime girebilmesi için 15 vekile ihtiyacı olmadığına göre bu hareketin asıl amacı neydi?

-CHP bu vekilleri Akşener grup kurarak 20 sayısına ulaşabilsin ve hazineden daha çok para alsın diye mi yaptı?

-CHP ve İP arasında hazineden alınacak yardım için komisyon pazarlığı yapıldı mı?

-Gece 12’den sonra gelen esrarengiz talimatın kaynağı neresi? Bu emri kim verdi?

-İP’e geçecek vekillerin kendileri biliyor muydu yoksa doğrudan emre mi itaat ettiler?

Kılıçdaroğlu’nun önünde ki dört ihtimal ve baş ağrısı sorulardan oluşan bu çarkı kuranın, ‘Derin CHP’ olduğunu düşünüyorum. Delege oyunlarıyla CHP’nin üst katlarını örgütlere işgal ettiren Kılıçdaroğlu’ndan kurtulmak için kurulduğunu düşündüğüm bu tasfiye planı işe yarayacak gibi görünüyor.

Erem Şentürk / Diriliş Postası

adminadmin