Güncel
Giriş Tarihi : 03-09-2015 20:30   Güncelleme : 03-09-2015 20:30

Çorum'a 55 milyonluk katı atık yatırımı

ÇORUM (AA) - Çorum'da, Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediye tarafından hayata geçirilen proje kapsamında katı atık düzenli depolama tesisi için 55 milyonluk yatırım yapılacağı bildirildi

Çorum'a 55 milyonluk katı atık yatırımı

ÇORUM (AA) - Çorum'da, Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediye tarafından hayata geçirilen proje kapsamında katı atık düzenli depolama tesisi için 55 milyonluk yatırım yapılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı yazılı açıklamada, ihalesi salı günü gerçekleştirilen katı atık düzenli depolama tesisinin yapım işine kısa sürede başlanmasının planlandığını belirtti.

Çöplerin depolama ve rehabilite alanlarındaki metan gazını toplamak için gaz toplama sistemi de kurulacağını ifade eden Külcü, daha sonra kurulacak entegre tesislerle gaz üretimi sonrası elektrik üretimine de geçileceğini vurguladı.

Yaklaşık 55 milyon lira değerindeki yatırımlık tesiste evsel ve bahçe atıklarından gübre de üretebileceğini anlatan Külcü, "Vahşi depolama bölgeleri haşerenin oluşma noktalarından biri olduğu için 'Katı Atık Projesi' ile bunun da önüne geçmiş olacağız. Düzenli depolama sistemi ile çöplerin üzeri kapatılacak ve haşere oluşumu böylece buralarda son bulacak. Depolama alanından sızan sular için arıtma tesisi yapılacak. Merkez ve ilçelerde yapılacak bu çalışma ile çevre, doğa ve yer altı suları korunmuş olacak" ifadelerini kullandı.

Ayrıştırma sistemi ile çöplerin ayrıştırılacağını da bildiren Külcü, bu sayede çöplerin çevreye zararının engelleneceğini, ekonomiye katkı sağlanacağını belirtti.

Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çorum Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılacak "Katı Atık Tesisi" ve çöp toplama istasyonlarının ihale dosyası komisyon tarafından değerlendirildikten sonra Avrupa Birliği delegasyonuna gönderileceğini anlatan Külcü, kabul gördükten sonra inşaat çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

Külcü, gelecek yıl ocak ayında inşaatın başlanmasının hedeflendiğini, 2017 yılının sonunda da tesisin faaliyete geçmesini planlandığını ifade etti.

adminadmin