Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 19-03-2020 12:44   Güncelleme : 19-03-2020 12:44

Cuma Namazı Hür İnsanlar İçin Farzdır

Cuma Namazı Hür İnsanlar İçin Farzdır

Bütün dünyayı sarsan Korona virüsü ile ilgili almış olduğu tedbirlerden dolayı Sağlık Bakanını ve tüm çalışanlarını tebrik etmek bir borçtur. Avrupa bu virüsten dolayı perişan olmuş iken zamanında alınan önlemler sayesinde bu hastalıktan az bir zararla kurtulmaya çalışıyoruz.

Bunun yanında Erdoğan hükümetlerinin son yirmi yılda yapılan sağlık yatırımları ve hastaneler sayesinde bütün dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke haline geldik. Sağlık sigortası ve modern hastaneler yanında yetişmiş doktor ve sağlık çalışanlarının kalitesi ile de Batı ülkelerine dahi fark atmış durumdayız.

Buna mukabil Diyanet İşleri Başkanlığının camilerde Cuma namazının ve cemaatle namaz kılınmasının terk edilmesi kararını; yersiz ve aşırı buluyorum. Umarım alınan bu yasaklama kararından bir an önce dönülür.

Çünkü Cuma Namazı; bağımsızlığın, özgürlük ve hürriyetin sembolüdür. Cemaatle namaz ise Bedir savaşında dahi terk edilmemiştir. Bu konuda hasta ve yaşlı vatandaşları uyararak hastalığın yaygınlaşmaması için önlem almak gerekirken yasaklama kararı almak birçok nedenle sakıncalıdır…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin