Dünya
Giriş Tarihi : 29-07-2014 17:28   Güncelleme : 29-07-2014 17:28

DİLENDİRİYORUZ!

Suriye’deki iç savaşta Esed zulmünden kaçarak Samsun’a sığınmacı olarak gelenlere yönelik vurdumduymazlık devam ediyor..

DİLENDİRİYORUZ!

Sığınmacılara yardım etmeye çalışan ve imkanları sınırlı birkaç sivil toplum kuruşu dışında Valiliğe bağlı kurumların konuyla ciddi bir şekilde ilgilenmemesi gelenlerin Samsun sokaklarında dilenci konumuna düşmelerine sebep oluyor..

 

ÜMMET ŞUURU

 

Konyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Samsun İnsani Yardım Hareketi SİYAH Başkanı İdris Akdin şunları söyledi:

 

“Birinci Dünya Savaşı'nda Anadolu halkı zor duruma düştüğünde Hindistan'dan Bangledeş'ten müslüman kadınlar bileziklerini, küpelerini satarak bize göndermişlerdi.

 

Çanakkale şehitliğinde Halepli, Humuslu, Hamaslı, Şamlı ya da Bağdatlı insanların mezarları neden varsa Suriyeli kardeşlerimizde onun için buradalar.

 

Elbette onlara sahip çıkacağız. Dedeleri Çanakkale de hilafet sancağı düşmesin diye şehit oldular. Şuanda ki Suriyeliler dedelerinin bize bıraktığı mirastır.

 

Ancak değil Suriyeliler diğer sığınmacılar arasında suç unsuru sayılabilecek davranışlar sergileyenler varsa onun sorumluluğu ve takibi devletin kolluk güçleri tarafından yapılmalıdır. Biz iyiliği emretmek ve kötülükten alıkoymak üzere gelmiş bir Ümmet'in çocuklarıyız

adminadmin