Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-10-2018 09:57   Güncelleme : 11-10-2018 09:57

Dr.Habip Muruz: Samsun büyükşehir belediyesi hayvan bakım merkezine ve veteriner hekimlere haksızlik yapılmaktadır!

Dr.Habip Muruz: Samsun büyükşehir belediyesi hayvan bakım merkezine ve veteriner hekimlere haksızlik yapılmaktadır!

Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Dr. Habip Muruz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bakıma Muhtaç Hayvan Barınağında Görevli Veteriner Hekimlere  ulusal basında yer alan haberler hakkında açıklama yaptı.

Açıklama şöyle;

Bir televizyon kanalı ve bazı sosyal medya hesaplarında Samsun Büyükşehir Belediyesi Bakıma Muhtaç Hayvan Barınağında görevli odamız üyesi Veteriner Hekimlere yönelik yanlış bilgi ve suçlamaları üzüntüyle takip etmekteyiz.

Veteriner hekimler yaptığı yemine ve mesleki etik kurallarına bağlı olarak görev yapmaktadır.

KARALAMA KAMPANYASI

Bazı kesimler, Samsun ilinde ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ve bu kurumda görevli veteriner hekimlerin özverili çalışmaları 12 Ekim 2018 Cuma günü başlayacak ve iki gün sürecek olan “ 3.Sahipsiz Sokak Hayvanları Refahı Kongresi” öncesinde başlattıkları karalamaya ısrarla devam etmektedirler.

Sokak hayvanları konusunda başarılı çalışmalar sergileyen veteriner hekimler, sosyal medaya hesaplarında ve bir ulusal televizyon kanalında âdeta hedef tahtasına konulmaktadır.

Meslektaşlarımızla ilgili olarak yaydıkları video görüntüsünde “köpekleri aç bıraktıkları ve ölüme terk ettikleri, mama vermedikleri, aç kalan köpeklerin birbirini yedikleri, köpekleri bilinçli olarak uyutup çöp toplama merkezine gönderdikleri ve köpeklerin burada preslendiği, bazı yavru köpekleri pitbulların arasına attıkları” ileri sürülmektedir.

Bunların tamamı asılsızdır ve iyi niyetten uzaktır.

Merkezin kısırlaştırma sonrası ünitesinde çekildiği anlaşılan görüntülerle algı operasyonu yürütülerek Türkiye’nin en iyi hizmet sunan merkezlerinden biri olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi ve buradaki veteriner hekimler büyük bir haksızlık yapılmaktadır.

Bu merkezde görevli veteriner hekimler  bakıma muhtaç hasta ve güçten düşmüş hayvanları tedavi etmekte ve kısırlaştırma operasyonu yapmaktadırlar. Ölen hayvanları ise çöp torbaları ile naklederek bu amaçla ayrılmış alana gömülmelerini ve yasak köpek ırkı olan pitpulların ise ayrı kafeslerde tutulmasını sağlamaktadırlar. Besleme zamanı güçlü hayvanların zayıf hayvanlara saldırmaları içgüdüsel bir davranıştır. Yemekler çöp olmasın ve hayvanlar aç kalmasın diye artan yemekler hayvanlara sunulmaktadır.

Bu merkezde görev yapan meslektaşlarımız bugüne kadar görevlerini layıkıyla yerine getirmişlerdir.

Veteriner hekimleri yıpratan bu yayınlara ragmen mesleki kurallara bağlı olarak veteriner hekim meslektaşlarımız görev ve sorumluluklarının bilinci içinde gayretli çalışmaları artarak devam edeceklerini bu açıklama ile bir kez daha bildiririz.

 

adminadmin