Güncel
Giriş Tarihi : 30-04-2015 19:53   Güncelleme : 30-04-2015 19:53

DSİ Çalışanlarına İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi

Devlet Su İşleri 13’üncü Bölge Müdürlüğü konferans salonunda DSİ personellerine İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda eğitim verildi

DSİ Çalışanlarına İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi
Devlet Su İşleri 13’üncü Bölge Müdürlüğü konferans salonunda DSİ personellerine İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda eğitim verildi.
İki gün süren eğitimde personele elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri parlama, patlama, yangın ve yangından korunma konularında, inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği, işyeri temizliği ve düzeni, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, ekranlı araçlarla çalışma, elle kaldırma ve taşıma konularında, kişisel koruyucu donanımı kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri konularında bilgiler verildi.
Eğitim programlarının sonunda katılımcılara sınav uygulaması yapıldı.
DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, çalışanların sağlığının birinci derece önem taşıdığını belirterek şöyle konuştu:
“’Bütün insanların ve Kurum çalışanlarının sağlığı ve güvenliği birinci derecede önem arz etmektedir. Çalışan için her türlü emniyet tedbirini almak, bu konularda hassas olmak riskleri asgariye indirir. İş sağlığı ve güvenliği noktasında herkes çok hassas olmalıdır. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği noktasında çok önemli adımlar atılıyor. Kurum ve bu konuların sorumluları olarak bizlerde üzerimize düşen görevi en üst düzeyde ifa etmekle mükellefiz. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı arkadaşlarımız çalışanlarımızı çalışma şartlarında alınması ve uygulanması gereken tedbirler konusunda bu eğitim toplantıları ile bilgilendiriyorlar. Hiç kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Bütün çabamız ve gayretimiz bu istikamette. Eğitim toplantısında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
adminadmin