Genel
Giriş Tarihi : 05-03-2019 10:39   Güncelleme : 05-03-2019 10:39

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal; Oyları Bölen DSP değil CHP!

​31 Mart yerel seçimlerinde ağırlıklı olarak CHP’den aday gösterilmeyen belediye başkan ve başkan adayları ile yarışacak olan ve bu nedenle CHP’nin oylarını bölmekle eleştirilen Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, ilk kez konuk edildiği CNN Türk ekranında eleştirilere yanıt verdi ve “Oyları bölen DSP değil, CHP’nin kendisi” dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal; Oyları Bölen DSP değil CHP!

Aksakal, 17 yıl sonra ilk kez bu kadar gündemdesiniz, neden çıkış yapmak için bu kadar süre beklendi sorusuna “DSP esasen 17 senedir siyasetin içerisindeydi. Fakat Bülent Ecevit’in bir plan çerçevesinde iktidardan uzaklaştırılıp AKP’ye teslim edilmesinden sonra demokratik sol siyasetten ülkenin uzak tutulması için uluslararası siyaset sistemi bir plan kurguladı. Ama bir şeyi bastıra bastıra ancak bu kadar doldurabiliyorlar. Toplum artık taşma noktasına geldi. Bitme noktasına gelen terörden sınırda asker konuşlandırmaya vardı. 150 milyar dolara gerileyen dış borç patladı. Siyasette de sürekli kavga ve itiş akış olması yeniden Bülent Ecevit’i ve demokratik sol değerleri akla getirdi. Biz de vatan için millet için görevimizin başındayız” dedi.

“ASIL HEDEFİMİZ BOŞLUKTAKİ ANA MUHALEFETE TALİP OLMAK”

Önder Aksakal, seçimlerdeki hedefleri hakkında “DSP’nin 31 Mart seçimlerine ilişkin öncelikli hedefi, örselenen, yok edilen Cumhuriyet değerlerini topluma yeniden kazandırmak. Hiç bir siyasetçi esasen ülkenin gidişine yönelik geniş politikalarını ya da programlarını açıklamak yerine iftira, kötüleme ve hakaret siyaseti yapıyor. DSP yerel yönetimler için Cumhuriyet Kent Umudum projesini yarattı. Bu arada 10 madde üzerinde nereden başlayacağımızı anlattık. Sevgi Kentler oluşturmaktan bahsettik. Bununla topluma DSP’nin yeniden iktidarında ülkeyi hangi noktaya taşıyacağımızı anlatıyoruz. 1 Nisan itibariyle asıl hedefimiz toplumun boşlukta duran ana muhalefetine talip olmak.” dedi.

“OYLARI BİZ DEĞİL ASIL CHP BÖLÜYOR”

DSP Genel Başkanı Aksakal, “Siz CHP’nin oylarını mı bölüyorsunuz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Bu sadece CHP sözcülerinin iddiası. Ben bunu hakaret sayarım. DSP’nin Ecevit öğretisi ile yetişmiş siyasetçilerine oyları bölme ya da AKP’nin güdümünde siyaset yapma gibi bir iddiayı hakaret sayarım. Aksine oyları ölen DSP değil. Çünkü ittifak denilen bize göre ucube yasada siyaseten bir birine hiç benzemeyen partiler bir araya geldi. Bunun adı ittifak değil iltihaktır. Şimdi biz oyları hangi noktada bölmüş olabiliriz? 94 ve 99 seçimleri örnek gösteriliyor. Solda birden çok aday olduğu için aradan Refah Partisi’nin ve başka partilerin çıktığını söylüyorlar. Şimdi öyle bir durum yok. Bir yanda Cumhur İttifakının, diğer yanda Millet İttifakının adayı var. Karşılarında da DSP’nin adayı. Bu iki ittifakın adayları ile Türkiye’nin büyük çoğunluğunda sağcı adaylar gösterildi. Solcu adaylar yok. Ankara’da ikisi de ülkücü. Projelerini tartışmak yerine ülkücülüklerini yarıştırıyorlar. DSP Ankara’da solcu bir aday çıkartınca solun oyunu mu bölmüş oluyor? Tam tersine DSP, solcu seçmene yapılan oy vermeme zulmünü ortadan kaldırmış oluyor. Kendi ilkesizliklerinin, çapsızlıklarının, partilerinin istikametini bozmanın günahını, vebalini hiç kimse DSP’ye ödetemez, buna asla müsaade etmem” diye konuştu.

“CHP’DEN İTTİFAK TEKLİFİ GELMEDİ, HAVADAN SUDAN KONUŞTULAR”

Önder Aksakal, yerel seçimler için DSP ile CHP arasında neden bir ittifak kurulmadığına yönelik olarak, “Satın Kılıçdaroğlu böyle bir beyanat vermiş. Ancak genel başkan yardımcılarından bize böyle bir teklif gelmedi. Ancak yardımcılarından ikisi bizden randevu istediler. Mevkidaş arkadaşlarla görüştüler. Çay kahve içtiler, havadan sudan konuştular. Fenerbahçe-Galatasaray muhabbeti yapıp gittiler. Biz zaten ittifak yasasına başından beri karşıyız” dedi.

 

Aksakal, ‘Böyle bri teklif gelseydi kabul etmez miydiniz?’ sorusuna ise ‘Bunu söylemek çok yanlış olur. Ne böyle bir teklif geldi ne de bizim böyle bir beklentimiz oldu” yanıtını verdi.

ETİK SORUN

Aksakal, partilerinden aday gösterilmeyenlerin başka partilere geçmesinin etik sorun olduğunu belirten Kılıçdaroğlu’na Seyit Torun ve Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i örnek göstererek “Onlar da DSP’den seçilip CHP’ye geçtiler. O zaman etik sorun yok muydu?” yanıtını verdi.

“ŞİŞLİ’Yİ DE ALACAĞIZ, AVCILAR’I DA BAŞKA YERLERİ DE”

DSP lideri Aksakal, “Şişli’de iddialı mısınız?” sorusu üzerine “Şişli’yi de alacağız, Avcılar’ı da alacağız, Adalar’ı da alacağız, Silivri’yi de alcağız Bakırköy’ü de alacağız ve Kadıköy’de çok iddialı biçimde seçimleri alacağız. Türkiye’de peşinden gidilecek tek bir parti kalacak, o da Demokratik Sol Parti” dedi.

Kaynak: CNNTURK

adminadmin