Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 11-08-2020 12:39   Güncelleme : 11-08-2020 12:39

Dünyanin Sahili Selameti: Kalkınmış Türkiye

Dünyanin Sahili Selameti: Kalkınmış Türkiye

Direk konuya girelim. Türkiye’nin bundan sonraki hedefi ‘ekonomik kurtuluş savaşı’ olmalıdır. Bütün ülke, millet, devlet; ticaret, ekonomi, eğitim, kalkınma vs. programlarını  bu hedeflere göre yapılandırmalıdır.

Başta savaş ve savunma sanayi olmak üzere, gemicilik, silah sanayii, donanma, gıda sanayii, takım tezgahları, fabrika yapan fabrikalar, yazılım sektörü, havacılık sanayii, tarım ve inşaat sanayi ve ekipmanları, yerli elektrikli otomobil başta olmak üzere teknoloji üretimine dayalı bir sanayi kurulmalı.

Kişi başı milli geliri önce 25 bin, sonra da 50 bin dolar düzeyine çıkaracak bir Ekonomik Kurtuluş Savaşı vermemiz gerekiyor. Bunun için çaba, çalışma, taktik, teknik ve strateji ile beraber teknolojik anlamda ne gerekiyorsa üretmeliyiz. Sistem kurmalı, idealler oluşturmalı, hedef planlaması yapmalıyız.  Bütün bu hedeflere bizi götürecek yol, yöntem, akıl, fikir, proje ne varsa hepsini birden devreye koymalıyız.

Bütün yeryüzünün petrolünü, doğal kaynaklarını ve insan emeğini ‘değerler götürmek’ adı ile sömüren, camdan saraylarda oturup  aleme nizamat veren,  dünyanın kibirli efendileri semirmiş durumdalar.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN