Ekonomi
Giriş Tarihi : 15-08-2018 10:01   Güncelleme : 15-08-2018 10:01

​Ekonomide Milli Seferberlik

Türkiye’ye savaş açanların oyununu, yastık altındaki 200 milyar dolarlık altını bankacılık sistemine dahil ederek bozalım.

​Ekonomide Milli Seferberlik

15 Temmuz hain darbe girişiminde vücudunu tanklara, F-16’lara siper eden vatandaşlar, şimdi de dolar üzerinden Türkiye’yi köşeye sıkıştırma gayretinde olanların karşısına dikildi. Dolarını satıp TL’ye geçenlerin sayısı her geçen gün çığ gibi büyürken AKŞAM, ekonomik saldırı ile Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanların oyununu bozmaya davet ediyor. Tasarruf oranları her ne kadar düşük gibi gözükse de Türkiye dev bir servetin üzerinde oturuyor.

TL'ye destek çığ gibi büyüyor

200 MİLYAR $’LIK SERVET

Türkiye’de yastık altında yaklaşık 3 bin ila 5 bin ton altın var. Başka bir ifadeyle Türkiye’de yastık altında “atıl” bir şekilde duran altınların bugünkü değeri 150-200 milyar dolar civarında. Yastık altında tutulan altınların, bankacılık sistemine dahil edilmesiyle Türkiye ekonomisi sıfır maliyetli dev bir kaynağı üretim için kullanma imkanına sahip olacak.

GÜNEY KORE BAŞARDI, EKONOMİSİ UÇTU

Ekonomik egemenliğe kavuşturan kampanya

Yastık altındaki varlığın sisteme dahil edilmesinin ülke ekonomisine nasıl bir fayda sağlayacağının en güzel örneği Güney Kore. 1997 yılında patlak veren Asya krizi, Güney Kore ekonomisini tam anlamıyla yerle bir etti. Ülke krizden çıkabilmek için IMF’den 58 milyar dolarlık kredi almak zorunda kaldı. IMF bu krediyi Güney Kore halkının büyük zorluklar çekmesine neden olan çok sıkı şartlara bağladı. IMF’den ve ekonomik krizden kurtulmak isteyen Koreliler yastık altındaki altınlarını sisteme sokarak ülkenin krizden çıkmasında büyük rol oynadı.

Altınlar sisteme nasıl dahil edilir?

Yastık altındaki altınların bankacılık sistemine dahil edilmesi için çok sayıda enstrüman var. Bütün bankalar müşterilerine altın hesabı hizmeti sunuyor. Bankaya getirilen ziynet eşyaları banka altın eksperlerince değer tespiti yapılıyor. Bu ziynet eşyalarının değeri kadar altın hesabı açılıyor.Bankalar ayrıca faiz imkanı da sunuyor.

YÜZDE 10’U BİLE YETTi!

Güney Koreliler’in kriz döneminde yastık altında  20 milyar dolar altını olduğunu tahmin ediliyordu. 2 ayda 2.2 milyar dolarlık altınını sisteme soktu. Bu altınlar sayesinde Güney Kore, IMF’ye olan borcun son taksidini ödedi.

adminadmin