Genel
Giriş Tarihi : 11-05-2019 09:02   Güncelleme : 11-05-2019 09:02

Elektrikli araçların dizelden daha kirli olduğunu iddia eden yeni çalışma çürütüldü!

İklim değişikliği alanında önemli raporlar kamuoyu ile paylaşıldı, farklı kurumlar küresel ısınma ile attığı/atacağı adımlar hakkında açıklamalar yaptı.

Elektrikli araçların dizelden daha kirli olduğunu iddia eden yeni çalışma çürütüldü!

Bu rapor ve açıklamalardan en öne çıkanı ise Temiz Hava Hakkı Platformu’nun hazırladığı  “Hava Kirliliği ve Sağlık Etkileri: Kara Rapor”u oldu. Rapora göre 81 ilin yarısından fazlası kirli hava soludu, kirli hava 52 bin kişinin erken ölümüne neden oldu. Bu rakam, Türkiye’de trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin yedi katına denk.

Birleşmiş Milletler’in (BM) doğal yaşama dair hazırladığı ve önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen genel değerlendirme raporunda, acilen harekete geçilmemesi halinde insanların şimdiki ve gelecekteki nesillerinin risk altında olduğu uyarısının yer aldığı belirtildi.

350.org Türkiye tarafından ilgiyi ortaklaştırmak, yerel yönetimleri ve sivil toplumu iklim değişikliğine karşı kent odaklı çözümlerle harekete geçirmek için hazırlanan www.iklimicinkentler.org açıldı.

VakıfBank, BM bünyesinde bulunan ve şirketlerin karbon emisyon azaltım hedeflerini deklare ettiği Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne karbon emisyonu azaltımı konusunda taahhütte bulundu.

ABD Temsilciler Meclisi’nde geçtiğimiz hafta iklim değişikliği alanında sembolik önemi olan bir yasa önerisi kabul edildi. Düzenleme, ABD Başkanı Donald Trump’ın Paris İklim Anlaşması’ndan çıkma işlemlerinde federal bütçeden kaynak kullanmasını engellenmesini içeriyor.

Elektrikli araç aleyhtarları, Münih merkezli IFO Ekonomik Araştırma Enstitüsü’nün elektrikli araçların dizelden daha kirli olduğunu iddia eden yeni araştırmasından sonra sevinç duymuşlardı. Ancak Fred Lambert’a göre çalışma aşırı hatalı olması nedeniyle çürütüldü.

IEA’dan yapılan açıklamaya göre, dünyada yenilenebilir enerji kapasitesinin artırılması ve iklim değişikliği hedeflerine ulaşılması için yeterince çaba gösterilmiyor.

Öğrenci İklim Boykotçuları tarafından yayımlanan mektup, G7 çevre buluşmasında en büyük ekonomilere sahip ülkelerin bakanlarının iklim değişikliğini durdurmak adına liderlik etmesi gerektiği çağrısında bulunuyor.

Bloomberg Opinion, geçtiğimiz haftalarda yayımlanan ve Türkiye’nin de dahil olduğu altı ülkenin vatandaşlarının fosil yakıtlar yerine temiz enerjiyi tercih ettiğini ortaya koyan E3G anketini “Kömürün Geleceği İnsanların Ellerinde, Bankaların Değil” başlığıyla haberleştirdi.

İklim değişikliğinin bir bedeli olduğu sır değil, o kadar ki sigorta sektörü bile iklim değişikliğini öncelik olarak belirtiyor. Yeni bir sektör anketine göre aktüerler (mevcut verilere dayanarak sigorta risklerini ve primleri hesaplayan insanlar), iklim değişikliğini siber hasarlar, finansal istikrarsızlık ve terörizm endişelerinin önüne koyarak 2019 için en büyük risk olarak belirlediler.

Data For Progress’te Yeşil Yeni Düzen Strateji Yöneticisi olan Julian Brave NoiseCat, Yeşil Yeni Düzen’in her ne kadar genç kuşağı ve aktivistleri ateşlemiş olsa da; çevre, iklim ve ilerici hareketlerin birlikte çalışarak alt gelir grubundaki aileleri ve etnik toplulukları iklim krizinde en ön safhaya koyması gerektiğini belirtiyor.

iklimhaber

adminadmin