Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 15-11-2017 10:25   Güncelleme : 15-11-2017 10:25

Emekli olanlara neden yeniden resmi görevler veriliyor!

Bir resmi kurumdan emekli olduktan sonra bir başka kurum tarafından talep edilerek orada vazife alanlar yüzünden gençlerimiz hala işsiz.

Emekli olanlara neden yeniden resmi görevler veriliyor!

Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’nden emekli olan R.B, önce Samsun İl Özel İdaresi’ne daire başkanı oldu ardından da Samsun Büyükşehir Belediyesine geçti.

Samsun Valilik Koruma Amirliği’nden emekli olan Ö.Z de emekliye ayrılmak yerine Samsun Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde memur olarak göreve yeniden başladı.

5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu’nun 93. Maddesi,

“T.C. Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli olanlardan (5434 sayılı Kanunun 104 üncü maddesine göre emeklilikle ilgili görevlere yeniden atanamayacaklar hariç) sınıfında yazılı nitelikleri taşımakta bulunanlar kanunun 92. maddesi hükümlerine göre kurumlarda boş kadro bulunmak şartıyla yeniden memurluğa alınabilirler.” Diyor.

Ama olağanüstü durumlar ve bulunamaz vasıflar dışında emekli olanları emekli olduktan sonra bir başka resmi kuruma atayanlarda ve atananlarda art niyet aranması gerekiyor.

İlgili ve yetkili makamlardan bir resmi kurumdan emekli olduktan sonra bir başka resmi kuruma geçenlerin durum, şart ve vaziyetlerinin araştırılmasını, neden işsiz yığınlar dururken bu zatı alilerinin yeniden ve tekrar tekrar tercih edildiğinin ortaya çıkartılmasını talep ediyoruz.

Arkasından FETÖ'de dahil neler neler çıkacak göreceksiniz.

Başyazı

adminadmin