Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-03-2018 13:50   Güncelleme : 17-03-2018 13:50

Erdoğan Tok; Çanakkale Zaferi Bu Günümüze Rehber Oluyor

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Çanakkale Zaferinin 103’üncü yıl dönümünde bir mesaj yayınladı.

Erdoğan Tok; Çanakkale Zaferi Bu Günümüze Rehber Oluyor

Çanakkale Zaferinin 103’üncü yıl dönümünün diğer yıllara göre daha anlamlı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “103 yıl önce başta İngilizler olmak üzere batılı güçlere karşı kazandığımız destansı zafer bugün Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekâtında hepimize ışık tutuyor, günümüze rehber oluyor. 103 yıl önce olduğu gibi yine batılı güçlere karşı gücümüzü gösterirken aradan geçen zamanda Türk milletinin inanç ve özünden hiçbir şey kaybetmediğini gösteriyor. Çanakkale’de genç, yaşlı, kadın, erkek bütün bir millet göğsündeki iman ve vatan aşkıyla dünyaya ders verircesine destansı bir başarıya imza atarken, bugün ve gelecekte bizlere emsalsiz bir örnek oluşturmuştur” diye konuştu.

"BU VATANIN HER KARIŞINDA ŞEHİTLERİMİZİN KANI VAR"

103 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerin, günümüzde de aynı sevdayla, aynı ruh, aynı inanç ve kararlılıkla, çarptığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Bugün her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan kutsal vatan toprağı, her türlü zorluğa rağmen vatan ve millet sevgisini canından üstün bilerek görevlerini fedakârca yaparken yaşamlarını yitiren aziz şehitlerimizin bizlere mirasıdır. 103 yıl önce Çanakkale’de ve bu ülkenin her bir yerinde kahramanca canlarını veren Şehitlerimiz, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan ve bayrak sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün sembolü olarak her zaman kalbimizde yaşayacak, büyük bir cesaret, azim ve inançla sergiledikleri kahramanlıklar asla unutulmayacaktır. Çanakkale Zaferimizin 103’üncü yıl dönümünde aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

 

adminadmin