Spor
Giriş Tarihi : 21-06-2014 11:17   Güncelleme : 21-06-2014 11:17

ERKURT TUTU EMİN KAR’I YALANCILIKLA SUÇLADI

Samsunspor Kongresinde adaylığını açıklayan ve Emin Kar aday olunca listesini geri çeken Erkurt Tutu gazetelere verdiği ilanla Emin Kar’ı yalan konuşmakla suçladı..

ERKURT TUTU EMİN KAR’I YALANCILIKLA SUÇLADI
İlanı bilgi kirliliğini önlemek amacıyla verdiğini belirten Tutu, ilanda şı açıklamaları yaptı.

ADAY OLMAYACAĞIM DEDİĞİ İÇİN ADAY OLDUK

Mevcut yönetim kurulu başkanı sayın Emin KAR, kongre kararının alındığı tarihten, 15 Haziran gününe kadar yazılı ve görsel medya aracılığı ile yaptığı ile yaptığı tüm açıklamalarda tekrar aday olmayacağını kesin olarak ifade etmiştir.
 
Kongre öncesi bu süreçte, sayın Başkanın verdiği demeçler dikkatle izlenmiş, kentimizin idarecileri ve sanayici-işadamları ile görüşülerek destekleri alınmış,tarafımızdan bir yönetim kurulu oluşturma çalışması ancak kongrenin bir gün öncesinde sonuçlanmış ve sayın Emin KAR yönetiminin kararını değiştirebileceği ihtimaline karşı bu oluşum, kamuoyuna açıklanmamıştır.
 
15 Haziran 2014 Pazar günü kongrede seçime ilişkin maddeye gelindiğinde ise, o tarihe kadar aday olmayacağını defaatle söyleyen sayı Başkanın, kongreye bir liste çalışması yaparak hazır geldiği ve yeniden aday olduğu görülmüştür. Bunun üzerine yaptığımız istişare sonucu tekrar aday olma kararı veren sayın Başkanın bu tercihine saygı gösterilmesi gerektiği görüşü oluşmuş ve kongre Genel Kurul Divanına sunmuş olduğumuz liste geri çekilmiştir.
 
Bu süreçte en çok önem verdiğimiz konu; SAMSUNSPOR’umuzu bir takım çekişmelerin dışında tutmak ve ortak sevdamızın menfaatlerin kollama çabasıdır. Ancak bu çabamızın doğru algılanmadığı ve çarpıtıldığı görülmektedir.

GERÇEKLE ALAKASI OLMAYAN AÇIKLAMALAR

Sayın Emin KAR’ın kongre sonrasında yaptığı açıklamalarda oluşumuzla ilgili gerçekle alakası olmayan beyanatları bizleri ayrıca üzmüştür. Bu nedenli hassasiyetle hareket eden SAMSUNSPOR sevdalısı oluşumumuz için kullandığı ‘’ BUNUN ARKASINDA BAŞKA ŞEYLER VAR’’ ifadesi, SAMSUNSPOR Başkanlık makamına yakışmamıştır.
 
Yine kongre sonrası yazılı ve görsel medyada kulüp yöneticileri tarafından verilen demeçlerde ‘’ BENİ ARADILAR, LİSTELERİ BİRLEŞTİRELİM DEDİLER’’ ve ‘’TUTU ÇEKİLİNCE ADAY OLDUK’’ ifadeleri tamamen gerçek dışı olduğu gibi aynı zamanda şaşırtıcıdır da..  Aslında bu süreci az da olsa takip eden herkes bu ifadelerde ki samimiyetsizliği ve tutarsızlığı görmektedir.
 
Samsunsporu temsil eden insanların bu temsile uygun üslup içerisinde olması beklenmektedir. Samsunsporun geleceği ile barış içerisinde olunmalıdır.
 
Her sorumluluk sahibi Samsunsporlu gibi bizlerde kulübümüzün yaklaşan sezonda başarılı olması ve ait olduğu yere, SÜPER LİGE yükselmesi en büyük dileğimizdir.
 
Sevgili Samsunspor’lular
 
Aşağıda imzaları olan Samsunspor’un menfaatleri adına, adaylık açıklamaktan öte bir niyet taşımadan kendilerini ortaya koymuşlar, yukarıda açıklanan gerekçelerle de geri çekilmişlerdir.

Samsunspor kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Erkurt TUTU – Ömer ÇORUH – Rüştü ARABOĞLU – Metin ATEŞ – Ali İHSAN AKA – Hasan BOZAL  - İbrahim ÇEVİK – Adem YAZICI – Fikret YALÇIN  - Abdurrahman GÜNGÖR – Ömür TEKİN – Cihat YILMAZ – Orhan BÜLBÜLOĞLU – Ersin ATİLLA – Yunus AMASYALI
 
adminadmin