Güncel
Giriş Tarihi : 18-11-2013 09:31   Güncelleme : 18-11-2013 09:31

ESKİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİNOĞLU: DERSHANELER TÜRKİYE'NİN GERÇEĞİ

AK Parti 23. dönem Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, dershanelerin eğitim sisteminin parçası ve Türkiye gerçeği olduğunu kaydetti.

ESKİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİNOĞLU: DERSHANELER TÜRKİYE'NİN GERÇEĞİ
Eğitimde köklü düzenlemeler yapılmadıkça, fırsat eşitliği sağlanmadıkça dershanelerin katkısına ve başarısına ihtiyaç duyulacağının altını çizen Şahinoğlu, ülke genelindeki devlet okullarında müfredat programlarının aynı olmasının her öğrencinin kaliteli eğitim aldığı anlamına gelmediğini belirtti. Eğitim sisteminin büyük eksiklikleri bulunduğunun altını çizen Birnur Şahinoğlu, eğitimde eşitlik sağlanana kadar dershanelerin devamlılığını sürdürmelerini istediğini bildirdi.
 
İNŞALLAH KAPATILMA KARARI ÇIKMAZ

AK Parti’de siyaset yapmış ve hizmet etmiş milletvekili olarak böyle bir kapatılma kararının çıkmasına ve kısa sürede uygulamaya konulmak istenmesini doğru bulmadığını söyleyen Birnur Şahinoğlu, “Dershaneler kapatılmak istenmesinde işin maddi yönü baz alınıyor. Ama dershaneler, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere de okuma ve kendisini yetiştirip başarılı olma fırsatı sunuyor. Doğu ve Güneydoğu’da okumak azminde birçok öğrenci, dershaneler sayesinde önemli başarılar elde etmiştir. Ben geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin eğitimli olmasını çok önemsiyorum. Geçmiş tecrübeme dayanarak söylüyorum. akasyamhaber Dershaneler öğrencilere çok şey kazandırıyor. Dershaneleri çok yönlü düşünmek lazım. Aslında dershaneleri istemeyenlerin çok az kesimdir. Onun için AK Parti’de milletvekilliği yapmış, halka hizmet etmiş bir milletvekili olarak böyle bir kararın çıkmamasını diliyorum. En azından temelde bir takım düzenlemeler yapıldıktan sonra ileriye dönük dershane sistemi kaldırabiliyor. Ama şuan bu kurumların kapatılmasını çok uygun bulmuyorum.” dedi.
 
HEMEN KAPATILMASI, ÖĞRENCİLERİ BOŞLUĞA DÜŞÜRECEK
 
Yasa çıkmasıyla birlikte dershanelerin hemen kapatılmak istenmesi halinde sınavlara hazırlanan öğrencilerin büyük bir boşluğa düşeceğinin altını çizen Şahinoğlu, “Sınav sistemi sürdüğü, eğitimde temelde düzenlemeler olmadığı ve eşitlik sağlanamadığı sürece okullar ve öğrenciler arasında ayrımcılıklar olacaktır. Eğer dershaneler hemen kapatılırsa öğrenciler büyük bir boşluğa düşecek. Bu durumda sınava hazırlanan öğrenciler ne yapacak. Normal okullarındaki eğitimin yanında sınav sistemi aynı zamanda bir yarışa hazırlıktır. Okulda sınav sistemini öğrenmek mümkün değil. Sınav yarışı bile dershanelerde öğretiliyor. Üniversite sınavına 2 milyona yakın öğrenci giriyor. Bunun yüzde 30’u da geçen seneki öğrenciler. Okula devam edemeyen öğrenciler nasıl üniversite sınavına hazırlanacak. Bu büyük bir sorun. Yüzde 30’u ikinci yılında tekrar sınavı deniyor. Ben bu duruma çok üzülüyorum. Dershaneler devam etmelidir. Bir mücadele yürütürken de üslup da çok önemli. Akl-ı selimle düşünülüp, üsluba dikkat edilerek hareket edilmelidir.” ifadelerini kullandı.
adminadmin