Genel
Giriş Tarihi : 22-12-2017 09:15   Güncelleme : 22-12-2017 09:15

Fahreddin Paşa’ya Hakaret Hadsizliktir!

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed’in Medine savunmasıyla tarihe geçen Fahreddin Paşa hakkında sosyal medyadaki sözleri infial yarattı. Abdullah Bin Zayed’e en büyük tepki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Fahreddin Paşa’ya Hakaret Hadsizliktir!

Erdoğan, ‘’Zalimlerin safında yer almayı marifet sananların Medine savunması ve Fahreddin Paşa’yı hedef almaları boşuna değildir’’ dedi. TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ise Fahreddin Paşa’ya yapılan saldırıya karşı durmanın milli bir mesele olduğunun altını çizdi. Doğan, ‘’Mescid-i Nebevi’nin de içinde bulunduğu kutsal şehir Medine’yi canı pahasına düşman işgaline karşı savunan Fahreddin Paşa’ya hakaret etmek en basit ifadeyle hadsizliktir’’ diye konuştu.

2 yıl 7 ay süren Medine Müdafaası sonrası, ‘Çöl Kaplanı’, ‘Medine Müdâfii’ ve ‘Medine Kahramanı’ olarak anılan Fahreddin Paşa bir asır sonra yeniden dünya gündemine oturdu. Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed’in sosyal medya hesabından paylaştığı ve ‘hırsız’ nitelemesine varan hakaretlere TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan sert tepki gösterdi. Başta Türkiye olmak üzere sağduyulu Arap dünyasından da büyük tepki çeken sözlerle ilgili konuşan Yaşar Doğan, ‘’Bugün Müslümanlar için kutsal olan emanetler Londra’da değil, Türkiye’nin koruması altındaysa bunda Fahreddin Paşa’nın rolü büyüktür’’ dedi. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Sözkonusu bakanın ifade ettiği hastalıklı düşünce Türk ve Arap dünyasını karşı karşıya getirmek için yıllardır oynanan oyunun bir parçasıdır. Ama inanıyorum ki, artık Müslüman dünya bu tür oyunlara gelmeyecektir. Fahreddin Paşa Müslümanların hayırla yad ettiği bir kahramandır. Medine Savunması’yla tarihe geçmiştir. Orada sadece Medine’yi değil kutsal bildiğimiz birçok değeri türlü imkansızlıklara karşı korumuştur.’’

 

adminadmin